Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Με κρυφή δέσμη μέτρων-έκπληξη ο Αλέξης Τσίπρας στην έκτακτη σύνοδο κορυφής


Με μια ριζοσπαστική λύση, αποτέλεσμα μυστικών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μέχρι και αυτή την ώρα, προσέρχεται ο Αλέξης Τσίπρας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη 23 Απριλίου.

Κυβερνητικά κλιμάκια είχαν αυτές τις μέρες αλλεπάλληλες επαφές με το Εθνικό Συμβούλιο Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΣΕΕ), μέλη του οποίου είναι όλη η avant-garde των πλοιοκτητών της χώρας.

Από τη μεριά της κυβέρνησης πήραν μέρος στις μυστικές διαπραγματεύσεις οι Γ. Βαρουφάκης, Π. Λαφαζάνης και ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς.

Η πρόταση, η οποία δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί στη Γερμανία για να πάρει το ΟΚ, θα έχει την κωδική ονομασία «ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ» και θα περιλαμβάνει τα εξής άμεσα μέτρα ανακούφισης του προβλήματος της μεταφοράς των μεταναστών και των προσφύγων από τα παράλια της Αφρικής προς την Ευρώπη:

1. Ναυλωμένες έκτακτες συνδέσεις επιβατικών πλοίων κλειστών θαλασσών, τα λεγόμενα Μεσογειακά, κάθε Τρίτη και Πέμπτη με ειδικό φιξ εισιτήριο 3.000 € για κάθε μετανάστη. Άλλωστε οι περισσότεροι εξ” αυτών πληρώνουν πολύ περισσότερο με το ισχύον σύστημα. Έτσι, με κάθε τρόπο κερδίζουν και οι δύο πλευρές, αφού πρόκειται για μια win-win συμφωνία. Μάλιστα εξετάζονται από την αρμόδια υπουργό, Ν. Βαλαβάνη, ρυθμίσεις ούτως ώστε οι οικογένειες με μέλη περισσότερα των 3 να απολαμβάνουν κάποιου είδους ανταποδοτικά οφέλη, με την δυνατότητα να αποπληρώσουν το ποσό αυτό σε 1.000 δόσεις, κίνηση που φαίνεται πως δεν θα γίνει αποδεκτή από τους ηγέτες της Ε.Ε. που θα το θεωρήσουν ακραία κίνηση και μονομερή ενέργεια.

2. Την μετεγκατάσταση και την παροχή στέγης όλων των μεταφερόμενων ανθρώπων αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα και σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. Έτσι θα αποκομίσουμε δύο οφέλη, όπως εξήγησε πολύ χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ο οποίος, ενώ αρχικά θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, έπειτα από μια ψύχραιμη και σύντομη διαπραγμάτευση, κατέληξε πως συμφωνεί να γράψουμε το όνομα του. Το πρώτο, λοιπόν, όφελος είναι πως με την έλευση όλων αυτών των ανθρώπων, θα δοθεί μια ανάσα στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας και το δεύτερο πως θα εισπράξουμε το σύνολο της μεταναστευτικής ροής βοηθώντας κατ' αυτόν τον τρόπο να αυξήσουμε τα δημόσια έσοδα. Όσον αφορά στο ζήτημα της παροχής στέγης αφενός υπάρχουν τόσες χιλιάδες ανοίκιαστες κατοικίες στην Ελλάδα, και αφετέρου μια εκ νέου οικοδομική δραστηριότητα στην ελληνική ύπαιθρο δε θα χαλούσε κανέναν.

3. Την εγγραφή όλων αυτών των ανθρώπων σε ειδικά σχολεία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και προετοιμασίας τους για την ελληνική πραγματικότητα που έχουν να αντιμετωπίσουν. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται η ανεργία στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας και αυξάνεται το επίπεδο προσαρμοστικότητάς των.

4. Το μοναδικό σημείο αγκάθι, το οποίο και αναμένεται να προκαλέσει τριβές ενώ δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα βρίσκεται μέσα στην τελική λίστα που θα στείλει η Ελλάδα το αργότερο μέχρι την Τετάρτη στις 23.59 στον Μ. Σουλτς, είναι η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον Σ. Λάτση για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα «ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ». Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το Μέγαρο Μαξίμου, η επιλογή ανήκει προσωπικά στον πρωθυπουργό, ο οποίος θέλει με την κίνηση αυτή να στείλει ένα μήνυμα στους Έλληνες εφοπλιστές ότι κινεί τα νήματα διεθνώς, χωρίς τουλάχιστον να διαφαίνεται ακόμη ότι έχει πρόθεση να τους ζητήσει τα δισεκατομμύρια που απολαμβάνουν ως αφορολόγητα…

Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως, με αυτή τη δέσμη μέτρων, θα καταπλήξει για ακόμη μια φορά τα πλήθη σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού το να τους ζητήσει να σταματήσουνε να συμμετέχουν στους πολέμους που γίνονται από την άλλη πλευρά της Μεσογείου θεωρείται από πολλούς κύκλους της Ε.Ε. και των ΗΠΑ ως απαράβατος κανόνας για τη συνοχή της Ένωσης και της συνέχισης της ευημερίας των λαών της Δυτικής Ευρώπης, και, ως εκ τούτου, εκτός συζήτησης.

(Αγαπητέ Jo Di, εγώ πιστεύω πως Αριστερά, Λαός, Εφοπλιστές και Αμερικάνικη Πρεσβεία ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.)

Πηγή: pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου