Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ν. Φίλης: Σκάνδαλο από μόνη της η Digea, στόχος μας μια δημόσια πληροφόρηση που θα σέβεται τον πολίτη (video)

γράφει η Κατερίνα Μπρέγιαννη

Δημόσια πληροφόρηση που θα σέβεται τον πολίτη είναι ο στόχος της κυβέρνησης με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,
Νίκος Φίλης κατά την ομιλία του χθες στη Βουλή. Ενώ πρόσθεσε ότι στο νομοσχέδιο θα έρθουν «μέτρα που βάζουν σε τάξη τη ζούγκλα της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας».

Τόνισε επίσης ότι με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία επαναφέρουμε τη χώρα μας και σε αυτό τον τομέα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο καθώς όπως κατήγγειλε η Digea είναι ένα «σκάνδαλο από μόνη της που παραβίασε πλήρως την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Απευθυνόμενος μάλιστα στην αντιπολίτευση σημείωσε ότι με το ν/σ για την ΕΡΤ αξιοποιούμε τα «δικά σας παιδιά» τα οποία επαναπροσλαμβάνουμε χωρίς κομματικά κριτήρια.

Τέλος ο Ν. Φίλης ξεκαθάρισε ότι θα λειτουργήσουν όλα τα κανάλια, με τα κριτήρια των υγιών επιχειρήσεων. Η σχέση ιδίων κεφαλαίων με τα δάνεια θα πρέπει να είναι η ίδια ακριβώς όπως ισχύει με την κάθε μικρομεσαία επιχείρηση που κλείνει.

Ενώ σε σχέση με την προσχηματική κριτική της αντιπολίτευσης ότι θα κλείσουν οι επιχειρήσεις και θα μείνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει «να γίνουν ασπίδα οι εργαζόμενοι διαφόρων διαπλεκόμενων και δολίων συμφερόντων, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες που θα διασφαλίσουν τα δικαιώματα τους».

Πρόσθεσε τέλος ότι «όποιος δεν θα μπορεί να έχει την επιχείρηση, δεν θα την έχει, θα την πάρει άλλος με καθαρό, όμως και νόμιμο τρόπο».


Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου