Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Γ. Σακελλαρίδης: Δεν πλήττονται τα οικονομικά των δήμων με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (video)

«Δεν πλήττονται τα οικονομικά των δήμων με την ΠΝΠ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης προσθέτοντας ότι οι δήμαρχοι οφείλουν να κατανοήσουν την κατάσταση.

«Ο νόμος μιλάει για υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ευελπιστώ σε μία εναρμόνιση των δημάρχων» τόνισε σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι «δεν δεσμεύονται τα χρήματα των δήμων αλλά θα κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε αν χρειαστεί να μπορεί να τα χρησιμοποιεί.» Αυτό δεν αποτελεί καμία νέα πατέντα της σημερινής κυβέρνησης, αλλά έχει γίνει και κατά το παρελθόν.

«Η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι ένα επιπλέον εργαλείο κατά του προβλήματος ρευστότητας» δήλωσε συμπληρώνοντας ότι ποτέ δεν έχουμε κρύψει ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία ενώ επεσήμανε ότι «η ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι χρειάζεται για να διασφαλίζονται οι μισθοί, οι συντάξεις και οι λειτουργικές δαπάνες».

Ο Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται την «πραγματική την αγωνία των δημάρχων» που έχουν πληρώσει το κόστος του πρωτογενούς πλεονάσματος με τη διάλυση των υπηρεσιών τους, αλλά η συγκεκριμένη ΠΝΠ δεν προκαλεί πρόβλημα στους δήμους.

Εξήγησε ότι η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου έγινε κυρίως για πρακτικούς λόγους γιατί δεν υπήρχε νομοσχέδιο στη Βουλή, αυτή την εβδομάδα, ώστε να έρθει ως τροπολογία. Η διαδικασία είναι ότι σήμερα μπαίνει στην επιτροπή της Βουλής και αύριο στην Ολομέλεια για να επικυρωθεί.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα ανοίξει με σκοπό να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.

Τέλος ο Γ. Σακελλαρίδης μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «γρήγορα θα επέλθει η συμφωνία, οι δανειστές ξέρουν ότι δεν μπορούν να ταλαιπωρούν άλλο την Ελλάδα» και κλείνοντας τη συζήτηση για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ή εκλογών ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν στην ουσία δημοψήφισμα.


Κατερίνα Μπρέγιαννη

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου