Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Οι Εργατικές Λέσχες Ν. Σμύρνης & Καλλιθέας προβάλλουν: "Μια προλεταριακή χειμωνιάτικη ιστορία", την Τετάρτη 10 Ιουνίου

Οι Εργατικές Λέσχες Νέας Σμύρνης & Καλλιθέας παρουσιάζουν για μία μόνο προβολή, με δωρεάν είσοδο:

"Μια προλεταριακή χειμωνιάτικη νύχτα (A Proletarian Winter's Tale / Ein proletarisches Wintermärchen)" του Julian Radlmaier στον Κινηματογράφο MIKROKOSMOS (Συγγρού 106, Μετρό Συγγρού-Φιξ), την 
Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 10.30μμ

Οι Εργατικές Λέσχες Ν.Σμύρνης & Καλλιθέας εξασφάλισαν τα δικαιώματα προβολής της ταινίας στην Ελλάδα, ανέλαβαν εξολοκλήρου τον υποτιτλισμό και την προώθηση της ταινίας και οργανώνουν μια μοναδική προβολή στον κινηματογράφο Mikrokosmos με δωρεάν είσοδο (στον χώρο θα υπάρχει κουτί ενίσχυσης).


Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η προώθηση ενός "απελευθερωτικού" πολιτιστικού έργου που συμβάλει στην τέχνη από τη σκοπιά των εργαζόμενων, κατά τα άλλα "αντιεμπορικού", που δεν βρίσκει διανομή στη χώρα μας, παρόλο που "μιλάει" στην μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας και "αγγίζει" τις σκέψεις και τους προβληματισμούς όλων μας.

Στις Εργατικές Λέσχες πιστεύουμε ότι μέσα από τη γνώση, τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη αντλείται η δύναμη για να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας.

Έτσι, η ιδέα πίσω από την συγκεκριμένη προβολή και τις επόμενες που ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν, είναι η επιλογή ταινιών που δεν έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και που πιστεύουμε ότι προωθούν τους στόχους των Εργατικών Λεσχών, εκφράζουν τις σκέψεις, τους αγώνες και τις ανησυχίες μας, δίνοντας το έναυσμα σε συζητήσεις για τα εργασιακά κ.ά. δικαιώματά μας, μέσω της 7ης Τέχνης.

Γι' αυτό και μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των θεατών στο φουαγιέ του κινηματογράφου, χωρίς "ειδικούς" ομιλητές.

Πηγή: tsakthan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου