Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

27 Μαϊου: Παγκόσμια μέρα κατά της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας: Το πιο σημαντικό καλάθι μπήκε στο κλειστό του Μίλωνα

Την Κυριακή 24 Μαϊου, το κλειστό του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη γέμισε από κόσμο και χαμόγελα.

Αιτία, ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ, μεταξύ της ομάδας του Μίλωνα και του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας. Ένας αγώνας που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Νέας Σμύρνης και τον Σύλλογο ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας, με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά της ασθένειας (WorldMSDay), η οποία γιορτάζεται στις 27 Μαϊου.

Οι παίχτες της ομάδας της Νέας Σμύρνης λοιπόν, αντιμετώπισαν τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, με τους βετεράνους να έχουν ως προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη.



Το αποτέλεσμα του αγώνα προφανώς και δεν έχει καμία απολύτως σημασία, καθώς νικητές ήταν όλοι όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Οι παίχτες χάρισαν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς σε όσους βρέθηκαν στο κλειστό του Μίλωνα και αξίζουν συγχαρητήρια σε κάθε έναν από αυτούς ξεχωριστά.

Κώστας Τσαρτσαρής, Μπάνε Πρέλεβιτς, Δήμος Ντικούδης, Νάσος Γαλακτερός και
Γιώργος Καλαϊτζής, ήταν μόνο μερικοί από τους μπασκετικούς αστέρες του παρελθόντος που πήραν μέρος σε αυτή τη φιλανθρωπική διοργάνωση.

Δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε, χωρίς να πάρουμε δυο κουβέντες από τους πρωταγωνιστές. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, μίλησε για την αναγκαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών: «Κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητο να γίνονται τέτοιες πρωτοβουλίες. Η βοήθεια στον συνάνθρωπο μας είναι απαραίτητη για να ζούμε σε μια καλύτερη κοινωνία», ενώ εξήγησε και τον λόγο που δημιουργήθηκε η ομάδα βετεράνων: «Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε. Έχουμε κάνει 20 με 30 παιχνίδια και προσφέρουμε σε ανθρώπους ή συλλόγους οι οποίοι ασχολούνται με συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, να δίνεις, να προσφέρεις χαρά και αγάπη, είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τον καθένα».



Εκτός από τον Γιάννη Ιωαννίδη, μιλήσαμε και με τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, Πρόεδρο του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών. Αυτός με τη σειρά του μας είπε: «Όταν φτιάξαμε τον σύλλογο, σκοπός μας ήταν να πηγαίνουμε σε αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Εδώ και 6 χρόνια βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Μας έγινε πρόταση (από τη Μαρία Συμιακάκη, η οποία είναι εθελόντρια του συλλόγου και μεταξύ των διοργανωτών του αγώνα) να έρθουμε να παίξουμε για τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας και δε μπορούσαμε να αρνηθούμε. Είναι σημαντικό γιατί και στις ημέρες που είμαστε ,ο κόσμος περνάει δύσκολα και τουλάχιστον μαζί μας υπάρχει μια νότα ευχαρίστησης ,χαράς και βοηθάμε σε αυτό το σκοπό».

Υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από ΣΚΠ, εκ των οποίων περίπου 10.000 στην Ελλάδα. Ενόψει της WorldMSDay (27/5), από σήμερα Τρίτη (26/5) θα λειτουργεί περίπτερο ενημέρωσης του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, για το κοινό στην πλατεία Συντάγματος, με σύνθημα «Δώστε και εσείς την δική σας ενέργεια» ενώ την ίδια μέρα στις 8 το βράδυ η Πλατεία Συντάγματος θα φωτιστεί με πορτοκαλί χρώμα.

Πηγή: 3pointmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου