Τρίτη 19 Μαΐου 2015

9η Αντιρατσιστική Γιορτή: 30 και 31 Μάη στη Γεωπονική Σχολή - το πρόγραμμα

Στη Γεωπονική Σχολή, το Σαββατοκύριακο 30 & 31 Μάη θα γίνει η 9η Αντιρατσιστική Γιορτή του "Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών" και της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό" με κεντρικό σύνθημα: "Παράνομοι οι φασίστες, όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες".

Αναβαθμισμένο θα είναι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της 9ης Αντιρατσιστικής Γιορτής, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα όπως η Μάρθα Φριντζήλα και η Kubara Project,
ο Σπύρος Γραμμένος, ο Ηλίας Βαμβακούσης, οι Sazman Orchestar (Σάββατο), οι Ιllegal Οperation, οι Majic de Spell και ο Γιάννης Παλαμίδας, oι Σπυριδούλα και η Μάρθα Μορελεόν με την εξαιρετική latin μπάντα της (Κυριακή).

Το φετινό πρόγραμμα συζητήσεων της 9ης Αντιρατσιστικής Γιορτής περιλαμβάνει σημαντικά θέματα του κινήματος, όπως αναδεικνύονται πλέον μετά την πολιτική νίκη της Αριστεράς. Ο φιλόξενος χώρος του κήπου της Γεωπονικής δίνει τη δυνατότητα για στήσιμο πολλών καλών πάνελ συζητήσεων.

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα

Σάββατο 30 Μαϊου

Από τις 9 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με τη Μάρθα Φριντζήλα και Kubara Project, τον Σπύρο Γραμμένο, τον Ηλία Βαμβακούση, τους Sazman Orkestar και μουσικό σχήμα μεταναστών από το Πακιστάν.

Από τις 10 μ.μ. στα Σκαλάκια της Γεωπονικής: Μουσικό σχήμα από το Mπαγκλαντές (Doel Culture Club) & χορός: Παιδιά από το Μπαγκλαντές (Doel Academy)

Μετά τις 11 μ.μ. Ρεμπέτικα τραγούδια από το μουσικό σχήμα «Γιαβάς»

Κυριακή 31 Μαϊου

Από τις 9 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με τους: Σπυριδούλa, Illegal Operation, Μάρθα Μορελεόν & Los Del Sur, Magic de Spell και Γιάννη Παλαμίδα, Pax Americana, BRAIN DRAIN - RAMONES TRIBUTE BAND (+Guests: Andrew Denison, Stavros Ex, Frank Panx and more)

Από τις 10 μ.μ. στα Σκαλάκια της Γεωπονικής: Δρώμενο από τη θεατρική ομάδα του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών Χορός: «Mandela Girls» συνοδεία αφρικανικών κρουστών

Μετά τις 11 μ.μ. λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Laika»

Οι συζητήσεις

Σάββατο 30 Μαϊου

Στις 7:30 μ.μ. θα ξεκινήσει η κεντρική συζήτηση της πρώτης μέρας με θέμα «Η δίκη της Χρυσής Αυγής και το Αντιφασιστικό Κίνημα»: Το κλίμα της δικαστικής αίθουσας θα μεταφέρει η Ελ. Κουμάντου, από το «Παρατηρητήριο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής». Στο πάνελ θα βρεθούν οι δημοσιογράφοι Αλ. Χριστακάκη (105,5 στο Κόκκινο) και Γ. Μπασκάκης (ΕφΣυν) που θα δώσουν την εικόνα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα, αλλά θα αξιολογήσουν και τη σημερινή δημοσιογραφική κάλυψη της δίκης. Ο Δ. Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου θα μιλήσει για την νομική και για την διεθνή διάσταση της δίκης. Στη σχέση των φασιστών με τους εργατικούς χώρους και στους αγώνες του εργατικού κινήματος θα αναφερθεί ο Γ. Χαρίσης, συνδικαλιστής στους δήμους και συντονιστής του ΜΕΤΑ. Τη συζήτηση εμπλουτίζουν με τις παρεμβάσεις τους ο Τ. Γιαννόπουλος (Antinazi Zone-YRE), ο Κ. Παπαδόπουλος (δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη) και η Έ. Καραγιάννη από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Συντονίζει ο Θ. Κούρκουλας από την Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό».

Νωρίτερα, στις 6 μ.μ., ξεκινά στον LGBT θεματικό χώρο η συζήτηση «Γάμος, σύμφωνο συμβίωσης και τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια - Ταυτότητα φύλου και τρανσφοβία». Ομιλητές από LGBTσυλλογικότητες θα μιλήσουν για τις διεκδικήσεις τους αλλά και για τη στάση της νέας κυβέρνησης. Ομιλητές από τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Color Youth, Σύλλογο Υποστήριξης Διεμφυλικών, Ομάδα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας στην Εκπαίδευση & Proud Press συνομιλούν με τη Γ. Γαϊτάνη, βουλευτίνα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Τη συζήτηση συντονίζει η Κ. Σταματόγιαννη από την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό».

Την ίδια ημέρα ο ραδιοσταθμός 105,5 στο Κόκκινο, θα στήσει στον χώρο Αλληλεγγύης συζήτηση με θέμα «Μουσικά και μεταναστευτικά ρεύματα» που θα συντονίσει ο Μ. Μηλάτος.

Κυριακή 31 Μαϊου

Στις 7:30 μ.μ. στον κεντρικό χώρο συζητήσεων υπάρχει το ιδιαίτερα ενδιαφέρον πάνελ με θέμα: «Αιγαίο-Λαμπεντούζα-Αμυγδαλέζα: Η αντιπροσφυγική / αντιμεταναστευτική προπαγάνδα και ο ρόλος των ΜΜΕ»: Ο Κ. Αρβανίτης (105,5 στο Κόκκινο) και ο Δ. Αγγελίδης (ΕφΣυν) θα μιλήσουν για τη μάχη της προπαγάνδας στα ΜΜΕ «εκ των έσω». Ο Ν. Λομανί (Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης) μεταφέρει την εμπειρία από τον αγώνα για το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών και τις ως τώρα κατακτήσεις. Για τα πρώτα δείγματα γραφής της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και την αναγκαία συνέχεια θα μιλήσει η βουλευτίνα Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Έ. Ψαρρέα. Στη συζήτηση παρεμβαίνουν η Ελθ. Αγγελοπούλου (δημοτική σύμβουλος Αθήνας, επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης), η Δ. Κουτσούμπα (περιφερειακή σύμβουλος Αττικής – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ. Συντονίζει η Έ. Γαρίδη από την Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό».

Νωρίτερα, στις 6 μ.μ. θα ξεκινήσει η συζήτηση με θέμα «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά». Συζητούν για τα προβλήματα των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται και σπουδάζουν στην Ελλάδα, μετανάστριες από την Ένωση Αφρικανών Γυναικών, παιδιά μεταναστών από τις Φιλιππίνες (KASAPI HELLAS) και νέοι από την οργάνωση ASANTE. Εκπρόσωπος από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει για τις αρετές ή και τις αδυναμίες της νέας πρότασης νομοσχεδίου που φιλοδοξεί να ρυθμίσει τα θέματα αυτά. Συντονίζει ο Ντμ. Πιβοβάρωφ από την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό».

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Συνέλευση με θέμα: «Φτώχεια, ανεργία και ρατσισμός στις γειτονιές της πόλης». Συμμετέχουν τοπικές κινήσεις κατοίκων, λαϊκές συνελεύσεις, δίκτυα αλληλεγγύης και αυτοδιοικητικές κινήσεις από τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

Θα λειτουργήσουν παιδότοπος, ταβέρνα, διεθνής κουζίνα και μπαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου