Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ρ. Αντωνοπούλου: «Επανασχεδιασμός προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης - ευνοϊκότερος για τους ανέργους»

Η Ράνια Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας, μιλά στο Κόκκινο και στον Σπύρο Γεράρδη, για τις βελτιώσεις στο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων και απαντά στις αντιδράσεις για τις αλλαγές.

«Αληθεύει το ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης το75% των χρημάτων δεν πήγαινε στους ανέργους», επανέλαβε η υπουργός.

Επίσης τόνισε ότι «η κατάρτιση είναι χρήσιμη όταν έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: στόχευση σε τομείς και κλάδους που είναι υπό ανάπτυξη, ώστε ο άνεργος να βρίσκει δουλειά».

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε και στις βελτιώσεις που θα γίνουν μετά από προεργασία, στο πρόγραμμα κατάρτισης. «Θα απευθύνεται σε περισσότερους άνεργους, πάνω από 20.000» οι οποίοι θα «παίρνουν διπλάσια και παραπάνω χρήματα», ενώ θα έχει και μεγαλύτερη διάρκεια. Επίσης, το μεγαλύτερο τμήμα των καταρτισμένων, «σε ένα ποσοστό 50% ως 60% θα έχει εγγυημένη απασχόληση» μετά την κατάρτιση.

Για τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί, η υπουργός θεωρεί ότι «έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτός ο κλάδος του ιδιωτικού τομέα χάνει τη δουλειά του». Στόχος του υπουργείου είναι η καλυτέρευση, τόνισε. «Θα παρουσιάσουμε τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, την κατάρτιση που χρειάζεται η αγορά και την σωστή αντιστοίχηση των ανέργων που καταρτίζονται με τις ανάγκες της αγοράς», καταλήγει.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου