Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Συνελήφθη ληστής φαρμακείου της Άνω Γλυφάδας

Συνελήφθη στο Μαρούσι ένας 37χρονος που είχε διαπράξει πολλές ένοπλες ληστείες  σε φαρμακεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, μετά από πολυήμερη έρευνα του προανακριτικού υλικού ληστειών σε βάρος φαρμακείων, που είχαν διαπραχθεί το τελευταίο δίμηνο, εξακρίβωσε ότι δράστης είναι το ίδιο άτομο.

Ο δράστης που ενεργούσε πάντα μόνος του, επέλεγε ως στόχους του φαρμακεία, στα οποία ιδιοκτήτης ή υπάλληλος ήταν γυναίκα. Στην συνέχεια, βεβαιωνόταν ότι δεν υπάρχουν πελάτες στον χώρο και κατόπιν εισέρχονταν προσποιούμενος τον πελάτη. Με την απειλή πιστολιού αποσπούσε χρηματικά ποσά και διέφευγε επιβιβαζόμενος σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
 
Με βάση αυτά τα δεδομένα συγκροτήθηκε ειδική ομάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας για τον εντοπισμό του και τελικά επετεύχθη η σύλληψή του την Παρασκευή 30 Απριλίου στο Μαρούσι.

Ο συλληφθείς, λίγες ώρες νωρίτερα, είχε διαπράξει ληστεία σε φαρμακείο της Άνω Γλυφάδας, στο οποίο είχε εισέλθει προσποιούμενος τον πελάτη και με την απειλή πιστολιού ανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει τις εισπράξεις από το ταμείο.

Ο 37χρονος αναγνωρίσθηκε από το σύνολο των παθόντων, ενώ κατά την απολογία του αποδέχθηκε πλήρως τις σε βάρος του κατηγορίες.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Ειδικό Ανακριτή.

Πηγή: geitoniamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου