Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ας έρθουν, λοιπόν, οι Σταύροι



Ο ένας εκ των δανειστών, το ΔΝΤ, επιμένει στη μείωση των συντάξεων και την απελευθέρωση των απολύσεων και είναι πιο χαλαρός με το πλεόνασμα και
το χρέος. Άρα, δύο κακά (εργασιακά, ασφαλιστικό) και δύο καλά (πλεόνασμα, χρέος).

Οι άλλοι δύο εκ των δανειστών, η Κομισιόν και η ΕΚΤ, είναι σκληροί με το πλεόνασμα και το χρέος και λίγο πιο χαλαροί με το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Άρα, έχουμε και εδώ δύο καλά (ασφαλιστικό, εργασιακά) και δύο κακά (πλεόνασμα, χρέος).

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Ανωτάτη Μπακαλική, οι τρεις δανειστές κομίζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέσσερα καλά -που ο Θεός να τα κάνει- και τέσσερα κακά -εδώ δεν χρειάζεται η παρέμβαση του Υψίστου, είναι κακά αναντάμ μπαμπαντάμ.

Αν ήθελαν να καταλήξουν σε συμφωνία της προκοπής, θα το μοίραζαν κάπως το πράγμα, θα έβαζαν δύο καλά και δύο κακά, άντε ένα καλό και τρία κακά. Ετούτοι οι ερίφηδες, όμως, διαγράφουν και τα τέσσερα καλά και ρίχνουν στο τραπέζι και τα τέσσερα κακά μαζί. Και τα εργασιακά και το ασφαλιστικό και το πλεόνασμα και το χρέος, πάρε να 'χεις μέχρι τελικής πτώσεως.

Ας υποθέσουμε -που δεν το υποθέτουμε- ότι η κυβέρνηση αποδέχεται και τους τέσσερις μαύρους όρους, κόβει συντάξεις, κόβει δημόσιες δαπάνες, βάζει επαχθέστατους φόρους, απελευθερώνει τις απολύσεις, στέλνει στις ελληνικές καλένδες τη διευθέτηση του δημόσιου χρέους.

Ακόμη κι αν τα πράξει αυτά -δείτε το ως τελετουργικό δημόσιας αυτοκτονίας-, η καταστροφή της οικονομίας και των πολιτών θα είναι απολύτως βέβαιη. Μετά από ένα πρώτο αναπετάρισμα των αγορών, το σπιράλ της ύφεσης, αυτό που μας πνίγει εδώ και πέντε χρόνια, θα σφίξει κι άλλο. Οι φόροι των δισεκατομμυρίων, οι κρατικές δαπάνες που θα συρρικνωθούν, η αγοραστική δύναμη που θα αφαιρεθεί από τη μείωση των συντάξεων, όλα αυτά μαζί και το καθένα χώρια, θα εξαντλήσουν την ικμάδα των μεγεθών και των ανθρώπων. Κι αν μείνει και καμιά σταγόνα αίμα, θα την ρουφήξει με το καλαμάκι το χρέος, αυτό το αδηφάγο τέρας των 175 δισ. ευρώ.

Ακόμη κι αν φύγουν οι τρελοί του ΣΥΡΙΖΑ κι έρθουν οι λογικοί ευρωπαϊστές, ακόμη και τότε η πορεία προς τα βράχια -να τα πούμε κι εμείς τα βράχια, μην τα λένε μόνο αυτοί- είναι αναπόφευκτη. Ας έρθουν λοιπόν οι λογικοί, ας έρθουν οι Σταύροι να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις τέσσερις απαιτήσεις των δανειστών. Σε πέντε - έξι μήνες στην ίδια έρημο θα έχουν βρεθεί κι ας κραυγάζουν νυχθημερόν «ευρώ πάση θυσία!».

Η μόνη λύση είναι να μην περάσουν τα τέσσερα κακά της μοίρας μας. Όχι με ρήξη, τη ρήξη πρέπει να την έχεις προετοιμάσει, να ξέρεις τι θα κάνεις την πρώτη ώρα, την πρώτη μέρα, τον πρώτο μήνα.

Διαπραγμάτευση χρειάζεται, σκληρή, αδιάλλακτη, με απειλές του στυλ αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων. Αυτό μόνο η κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να το κάνει. Άμα περιμένεις από τους Σταύρους, σώθηκες.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου