Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ένας ξεχωριστός αγώνας μπάσκετ στη Γλυφάδα

Μια ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας», όπου μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Συνδέσμου Παλαιμάχων
Καλαθοσφαιριστών έδωσαν έναν αγώνα μπάσκετ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό.

Σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού παρευρέθησαν ως παίκτες, αλλά και στις κερκίδες ως θεατές, για να διασκεδάσουν και κυρίως για να στηρίξουν έμπρακτα τη δράση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, στο πλαίσια του νέου προγράμματος «Αγώνας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό».

Για την ιστορία, τον αγώνα κέρδισε η ομάδα τον Ολυμπιονικών που επικράτησε της αντίστοιχης του ΣΠΑΚΕ, όμως όλοι αισθάνθηκαν νικητές ακριβώς λόγω του σκοπού που εξυπηρετούσε ο αγώνας.

Στην έναρξη του αγώνα τιμήθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης από τους επικεφαλής των συνδιοργανωτών (Β. Κοζομπόλη-ΣΕΟ, Ν. Μπαμπανικολός-ΣΠΑΚΕ και Γ. Παπανικολάου-Δήμος Γλυφάδας) για την προσφορά του στον Ελληνικό Αθλητισμό.

«Η Γλυφάδα μας φιλοξένησε άλλον ένα σπουδαίο αγώνα», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Ευχαριστούμε τους Ολυμπιονίκες και τους παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές που αν και αντίπαλοι σε αυτό τον αγώνα, ουσιαστικά ένωσαν τις δυνάμεις τους για την στήριξη των συνανθρώπων μας με αυτισμό. Ευχαριστούμε και τους πολίτες που ήρθαν στο γήπεδο και στήριξαν και αυτή την πρωτοβουλία μας.»

Με την ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών αγωνίστηκαν οι Ολυμπιονίκες του μπάσκετ Θοδωρής Παπαλουκάς, Κώστα Τσαρτσαρής, Δήμος Ντικούδης, Τατιάνα Καββαδία και Σοφία Κλιγκοπούλου, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης των Καταδύσεων Νίκος Σιρανίδης,
ο Αργυρός και Χάλκινος Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος, η Αργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης Κική Λιόση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών Χάρης Γιαννόπουλος, οι Ολυμπιονίκες της Πάλης Ξενοφών και Γιώργος Κουτσιούμπας, και οι Ολυμπιονίκες των Καταδύσεων Γιάννης Γαβριηλίδης και Σωτήρης Τράκας. Με το ΣΠΑΚΕ αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Καλαφατάκης, Οδυσσέας Αντωνίου, Σαράντης Παπαχριστόπουλος.

Προπονητής της Ομάδας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών ήταν ο επίσης Ολυμπιονίκης Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος συναντήθηκε ως «αντίπαλος» με τον προπονητή του στον Ιωνικό Νικαίας και προπονητή της ομάδας του ΣΠΑΚΕ κ. Βύρωνα Κρίθαρη.


Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, η αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η πρώην Υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά και η Αν. Δ/ντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Ντόρα Πάλλη.

Πηγή: geitoniamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου