Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Νέα Σμύρνη: Παρουσίαση Βιβλίου ''Μικρασία Αγκαλιά και Ξενιτιά'' από τους Συλλόγους Ιμβρίων και Κρητών

γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Ο Σύλλογος Ιμβρίων και η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης παρουσίασαν από κοινού στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων το βιβλίο του Κρητικού
Δασκάλου Κώστα Κεφαλάκη «Μικρασία αγκαλιά και ξενιτιά».

Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία Μουσουλμάνων Κρητικών που με τη συνθήκη της Λωζάνης μετακινήθηκαν αναγκαστικά το 1923 από τα χωριά και τις πόλεις της Κρήτης προς τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr, χορηγού επικοινωνίας της εκδήλωσης, μίλησε ο συγγραφέας Κώστας Κεφαλάκης για το βιβλίο του.

«Είναι ένα οδοιπορικό στον Μικρασιατικό χώρο, ενώ κινείται σε τρεις άξονες, Τουρκοκρητικοί, Μικρασιάτες και αθέατες πλευρές της ιστορίας».

Περιγράφοντας την υποδοχή από τους Μικρασιάτες που επισκέφτηκε, δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από τη θέρμη και την ευγένεια με την οποία τον αγκάλιασαν, αλλά και ενθουσιάστηκε από την αποδοχή που είχε το βιβλίο του στο αναγνωστικό κοινό.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Νικήτας Περαθωράκης μίλησε για τη συνδιοργάνωση της παρουσίασης του βιβλίου από τους δύο συλλόγους, σχολιάζοντας παράλληλα πως δεν ήταν η πρώτη τους συνεργασία και πως, παρότι δεν υπάρχει ακόμα κάτι προγραμματισμένο, δεν πρόκειται να είναι η τελευταία.

Τέλος, ο Κώστας Χριστοφορίδης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων, υπογράμμισε το μεγάλο ενδιαφέρον του συλλόγου για κάθε τέτοια ιστορική διαδρομή που αφορά τα Βαλκάνια και τη Μικρά Ασία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση πλαισίωσαν με παραδοσιακούς χορούς χορευτικές ομάδες των δύο συλλόγων.


Πηγή: www.nstv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου