Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ντοκιμαντέρ κάθε Τρίτη στην Πνευματική Εστία Βούλας

Κινηματογραφικό αφιέρωμα σε ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου διοργανώνει από αυτήν την Τρίτη και για όλο τον Μάιο η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου
Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Οι προβολές ξεκινούν στις 8.00μμ στο χώρο της Πνευματικής Εστίας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης (Αγίου Ιωάννου 3, κεντρική πλατεία Βούλας), με ελεύθερη είσοδο.


Στο τέλος των προβολών θα ακολουθεί συζήτηση. Οι προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Σήμερα, Τρίτη 5 Μαΐου 2015:

Μεταξά: Ακούγοντας το χρόνο
(2012) του Σταύρου Ψυλλάκη

Γιατροί και λοιπό προσωπικό του αντικαρκινικού νοσοκομείου Μεταξά που ξαφνικά βρίσκονται από την απέναντι πλευρά, αυτή του ασθενούς. Ένα βαρύ θέμα που καταλήγει όμως σε έναν αδιαπραγμάτευτο ύμνο στη ζωή, σε μια απόλυτα αισιόδοξη έκκληση.


Τρίτη 12/5/2015
Μασσαλία, μακρινή κόρη (2004) του Μάρκου Γκαστίν
Σε μια σύγχρονη Ελλάδα με ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού να φεύγει στο εξωτερικό, τι πιο επίκαιρο από το να ξαναθυμηθούμε ιστορίες Ελλήνων που αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Μασσαλία. Από το συλλογικό, στο προσωπικό δράμα ανώνυμων ηρώων. Ένα πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ που γνώρισε και αξιοσημείωτη εισπρακτική επιτυχία.

Τρίτη 19/5/2015
100 (2012) του Γεράσιμου Ρήγα
Ένα αποκαλυπτικό πορτραίτο για το πως λειτουργεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Αττικής. Πολίτες απεγνωσμένοι για βοήθεια και επικοινωνία στο χάος της σύγχρονης αστικής πραγματικότητας σε ένα ντοκιμαντέρ- μικρογραφία από τον δημιουργό του Πάρβας, Άγονη Γραμμή.

Τρίτη 26/5/2015
Ο μανάβης (2013) του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου
Μια οικογένεια μανάβηδων εξυπηρετεί εδώ και δεκαετίες τα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου και σε όλες τις εποχές του χρόνου. Τρυφερή ματιά για τους αφανείς ήρωες και την ελληνική επαρχία σε μια ταινία που άρεσε πολύ και στο ελληνικό κοινό.

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου