Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πρωτοβουλία Κωνσταντέλου για το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας

Το αίτημα για οριστική χωροθέτηση του Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού προωθούν οι δήμοι της Αττικής.

Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση αυτή έχει φαίνεται αναλάβει ο δήμαρχος των 3Β,Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος την Τρίτη 2 Ιουνίου θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής ψήφισμα για δημιουργία Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας σε χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Φυσικά, το Μουσείο υπάρχει ήδη στο χώρο, αλλά όπως τονίζει στο 3vita.gr ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας, Βασίλης Τσατσαράγκος, αυτή τη στιγμή είναι προσωρινά στεγασμένο.

Είχε προηγηθεί στις 6 Απριλίου η «ημέρα Ολυμπιακής» στο χώρο, η γιορτή για την ημέρα ίδρυσης από τον Αριστοτέλη Ωνάση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στις 6 Απριλίου 1957, μια εκδήλωση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

«Αίτημά μας είναι η οριστική χωροθέτηση του Μουσείου εντός του Ελληνικού, στο πλαίσιο του Μητροπολιτικού Πάρκου, καθώς αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε 6 αεροπλάνα και πάνω από 20.000 αντικείμενα από την ιστορία της ελληνικής πολιτικής αεροπορίας, που ξεκινά το 1931 και σήμερα κινδυνεύουν από τις συνθήκες αποθήκευσής τους», τονίζει ο επικεφαλής της προσπάθειας, Βασίλης Τσατσαράγκος.

Η ίδρυση και χωροθέτηση του Μουσείου έχει μπλέξει στη δαιδαλώδη ιστορία αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και στην ασάφεια που υπάρχει από την πολιτική ηγεσία της χώρας ως προς το μέλλον του χώρου. Όμως, όπως τονίζουν ο άνθρωποι του ΠΟΛΚΕΟΑ, η πολιτεία έχει ήδη προβλέψει κάθε επένδυση να περιλάβει την ανάδειξη της ιστορικότητας του χώρου.

Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου