Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΚΥΤ: Επανεξέταση ως προς την αναγκαιότητά του

Εξελίξεις θα πρέπει να αναμένουμε σχετικά με το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης που βρίσκεται στα όρια των δήμων Ηλιούπολης και Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ ζητά από τη νέα διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, να λάβει σοβαρά υπόψη τις απόψεις των κατοίκων της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης.

Σε συνάντηση (18/05) που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Συσπείρωσης πολιτών ενάντια στο ΚΥΤ Ηλιούπολης-Αργυρούπολης με το γενικό γραμματέα ενέργειας και ορυκτών πρώτων υλών Απόστολο Αλεξόπουλο και τον πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ Μανώλη Κορωνιωτάκη τέθηκε το θέμα του ΚΥΤ και υπήρξαν ορισμένες απαντήσεις για το μέλλον της εγκατάστασης.

Ο κ. Αλεξόπουλος κατά πληροφορίες ενημέρωσε ότι:

- μέχρι τώρα, δεν έχει διαβιβαστεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου σχέδιο απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, από την αρμόδια διεύθυνση περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

- δεν πρόκειται να υπογραφεί απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία αναμόρφωσης του δεκαετούς προγράμματος ανάπτυξης του συστήματος μεταφοράς.

- η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ ζητά από τη νέα διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, να λάβει σοβαρά υπόψη τις απόψεις των κατοίκων της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης, ως προς την την μη επέκταση και την οριστική απομάκρυνση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων του ΚΥΤ, κατά την εκπόνηση του νέου σχεδιασμού.

Ο νέος πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

- διαβεβαίωσε ότι το θέμα του ΚΥΤ Αργυρούπολης - Ηλιούπολης, ως προς την αναγκαιότητά του και ως προς τη χωροθέτησή του, θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο της εκπόνησης του νέου σχεδιασμού του δεκαετούς προγράμματος ανάπτυξης του συστήματος μεταφοράς.

- ενημέρωσε ότι η μεταφορά των υπαρχουσών εγκαταστάσεων είναι μια εξαιρετικά σύνθετη και δύσκολη διαδικασία και δεν μπορεί να υλοποιηθεί σύντομα, καθώς αυτές τροφοδοτούν τέσσερις μεγάλες περιοχές της Αττικής και όχι μόνο. Το γεγονός αυτό εξηγεί γιατί δεν έχουν υλοποιηθεί, ως τώρα, οι αποφάσεις του ΣτΕ.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου