Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο

γράφει ο πιτσιρίκος


Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε εξηγήσεις από τον επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ και άλλων μονάδων της ΕΛΑΣ, επειδή οι δυνάμεις της Αστυνομίας εμπόδιζαν τη συνέχιση της πορείας εργαζομένων στην Υγεία και άλλων φορέων του Δημοσίου προς το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας αποκλείσει την πρόσβαση στη Βουλή.

Θεωρώ άψογη την παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ως Προέδρου της Βουλής.

Είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν. Και είναι υποχρέωση του Προέδρου της Βουλής να επισημαίνει αυτό το δικαίωμα.

Αυτό το δικαίωμα αμφισβητήθηκε έντονα μετά την χρεοκοπία της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια, με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, βιώσαμε μια απίστευτη αστυνομοκρατία, η οποία αποθεωνόταν από το Mega, τον ΣΚΑΪ και άλλα μέσα των ολιγαρχών, οι οποίοι βολεύονταν πάρα πολύ από τους αστυνομικούς που άνοιγαν κεφάλια στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτά δεν τα διάβασα στις εφημερίδες, ούτε τα άκουσα από την τηλεόραση. Τα έζησα από κοντά. Τα είδα με τα μάτια μου.

Το παιχνίδι της αστυνομοκρατίας συμφέρει πάρα πολύ τους ολιγάρχες και το υπάρχον σύστημα.

Το παιχνίδι της αστυνομοκρατίας δεν συμφέρει τους πολίτες, δεν συμφέρει τους αστυνομικούς και δεν συμφέρει καθόλου την κυβέρνηση.

Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεται αυτό η κυβέρνηση.

Ένας τομέας που η κυβέρνηση διαφοροποιείται -για την ώρα- από τις προηγούμενες είναι ότι δεν έχει αμολήσει τους αστυνομικούς κατά των πολιτών.

Σε άλλους τομείς, η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αφού μοιάζει να ξέχασε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χτυπάει την καμπάνα.

Η κυβέρνηση ακούει;

(Η κυβέρνηση δεν θα χάσει το παιχνίδι από την διαπραγμάτευση και τη συμφωνία με τους εταίρους. Η κυβέρνηση θα χάσει το παιχνίδι από τα κολλητιλίκια της με τους ολιγάρχες και τα παπαγαλάκια τους. Αυτούς που έλεγε ότι θα διέλυε. Αν δεν το έχετε καταλάβει, γελοιοποιείστε καθημερινά. Γίνεστε τα νέα σκυλάκια των ολιγαρχών. Εκτός αν αυτός ήταν από την αρχή ο στόχος σας και τον κρύβατε πίσω από αριστερές μεγαλοστομίες.)

Πηγή: pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου