Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η σχολική χρονιά τελείωσε χωρίς γυμναστική για τα Διαπολιτισμικά του Ελληνικού

Πρωτόγνωρη αδιαφορία που κατά πολλούς αγγίζει τα όρια του ρατσισμού επέδειξε η διοίκηση Κωνσταντάτου στους μαθητές των Διαπολιτισμικών Σχολείων καθ΄όλη τη σχολική χρονιά.

Οι μαθητές των 2ου Διαπολιτισμικού Γυμνασίου & Λυκείου, τα οποία στεγάζονται στο Ελληνικό πάνω από δύο δεκαετίες, έκαναν το μάθημα της γυμναστικής στα γήπεδα της πλατείας Μυστρά, πολύ κοντά στα σχολεία χωρίς ποτέ να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα από καμία προηγούμενη δημοτική αρχή.

Μόνο φέτος αντιμετώπισαν αρνητική στάση από τη νέα δημοτική αρχή, η οποία από τον Σεπτέμβρη έως σήμερα όχι μόνο δεν ενέκρινε το αίτημα των σχολείων για χρήση των δημοτικών γηπέδων αλλά αρνιόταν να απαντήσει στις επανειλημμένες ερωτήσεις της «Δημοτικής Συνεργασίας» σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Απριλίου ο πρόεδρος του ΟΝΑΔΕΑ Γιώργος Καλιντέρης απαντώντας επιτέλους στον δημοτικό σύμβουλο της «Δημοτικής Συνεργασίας» Βασίλη Μπούκα ανέφερε αποποιούμενος των ευθυνών του ότι είναι «ένα θέμα που έχει δρομολογηθεί» (σ.σ. 1 χρόνος δεν έφτασε δηλαδή;) και αμέσως μετά δικαιολογούμενος για την απίστευτη αδιαφορία είπε ότι για λόγους οικονομικούς, τεχνικούς και καιρικούς μέσα στον χειμώνα δεν έγιναν κάποιες απαιτούμενες επισκευές στα εν λόγω γήπεδα για να γίνει το μάθημα της γυμναστικής.

Έφθασε μάλιστα στο σημείο προκειμένου να δικαιολογήσει ακόμη περισσότερο την στάση της δημοτικής αρχής να υποστηρίξει πως ακόμη και να είχε δώσει έγκριση ο δήμος απαιτείται και η έγκριση της Δ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης για τη μετακίνηση των μαθητών, μια διαδικασία όμως που αφορά τα σχολεία και όχι τον δήμο.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου