Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Η Ρένα Δούρου για τη δικαίωση του αγώνα των καθαριστριών: «Συνέπεια, σταθερότητα, συλλογικότητα οδηγούν στην νίκη»

Συνέντευξη στο υπαίθριο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 FM έδωσε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή τη δικαίωση του αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και την επιστροφή τους στην εργασία τους.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός με υπαίθριο studio του στο Κέντρο Αγώνα των Καθαριστριών στην οδό Νίκης αναμετάδωσε σήμερα μέρος του Προγράμματός του.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη.

Στο ηθικό αντιπαράδειγμα που πρέπει όλοι να δώσουμε αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης, σημειώνοντας:

«Το ηθικό αντιπαράδειγμα των γυναικών αυτών είναι αρκετό, τόσο για να μπολιάσει το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο, τα κτήρια της Περιφέρειας Αττικής, όσο και τον αγώνα που θα δοθεί σήμερα στα γραφεία των Βρυξελλών. Μέσα από τον αγώνα αυτών των γυναικών πήραμε όλοι ένα σημαντικό μάθημα: συνέπεια, σταθερότητα, συλλογικότητα οδηγούν στη νίκη», ενώ ευχαρίστησε τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες γιατί «έδειξαν σε όλους μας ότι μπορούμε ως χώρα να ξανασταθούμε στα πόδια μας με αξιοπρέπεια».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Περιφερειάρχης στο συλλογικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, μακριά από τηλεπαράθυρα, αλλά δίνοντας εκεί που χρειάζεται μάχες.


Τέλος, η Περιφερειάρχης, με αφορμή την άρνηση της ΚΕΔΕ για μεταφορά των διαθεσίμων των Δήμων στην ΤτΕ και αναφερόμενη στον επιμερισμό των ευθυνών και στην ανάληψη της ευθύνης που αντιστοιχεί στον καθένα, επεσήμανε ότι «Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναλάβαμε τις ευθύνες μας. Δύο μήνες μετά κάποιοι δεν θέλουν να τις αναλάβουν. Θα κριθούμε όλοι».


Βασικά σημεία της συνέντευξης:

• Σήμερα, που έχουμε ένα κρίσιμο Eurogroup για ολόκληρη τη χώρα, ο αγώνας αυτών των γυναικών είναι ένας αγώνας που έχει φτάσει στις αίθουσες των Βρυξελλών, έχει φτάσει στα πέρατα της Οικουμένης και όλοι παίρνουμε ένα μάθημα: συνέπεια, σταθερότητα, συλλογικότητα οδηγούν στη νίκη.


• Όταν ξεκίνησα την προεκλογική εκστρατεία για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της πατρίδας μας, τα αποτελέσματα ήταν αμφίβολα και εγώ αντλούσα δύναμη από την Άννα, τη Δέσποινα, τη Δήμητρα, τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Μετά την εκλογή μας, οι γυναίκες αυτές ήταν και πάλι εκεί για να περιφρουρήσουν έναν σπουδαίο αγώνα που θα διαρκέσει τουλάχιστον πέντε χρόνια και να πουν ότι δεν θα επιτρέψουν τις εξυπνάδες που θέλουν να καλύψουν τη διαφθορά, την κακοδιαχείριση, τα ιδιωτικά συμφέροντα μέσα στο Δημόσιο φορέα.

 
• Πέρα από όλα όσα πρέπει να ξαναστήσουμε στα πόδια μας και αφορούν στις εργασιακές συμβάσεις, το ασφαλιστικό, πρέπει να δώσουμε ένα ηθικό αντιπαράδειγμα. Το ηθικό αντιπαράδειγμα των γυναικών αυτών είναι αρκετό, τόσο για να μπολιάσει το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο, τα κτήρια της Περιφέρειας Αττικής, όσο και τον αγώνα που θα δοθεί σήμερα στα γραφεία των Βρυξελλών.


• Χωρίς ίχνος κολακείας προς τον αγώνα τους, προσέρχομαι να πω ‘ευχαριστώ’ για όλους μας, από τον Έβρο έως την Κρήτη, στις εσχατιές των συνόρων της πατρίδας. Τούτες οι γυναίκες έδειξαν σε όλους μας ότι μπορούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας με αξιοπρέπεια.

 
• Η συκοφάντηση και τα ψεύδη σημαίνουν ότι εμείς βαδίζουμε το δρόμο της αξιοπρέπειας και της νίκης και δεν έχουν να μας κατηγορήσουν για τίποτε άλλο.


• Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή τιμώντας τον αγώνα των καθαριστριών εντάξαμε στους Περιφερειακούς μας Συμβούλους τη Φωτεινή Νικηταρά, η οποία, όπως κι εδώ, στο πεζοδρόμιο, στοιχίζεται σε έναν σπουδαίο αγώνα για όλη την Αττική.

 
• Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε στην Περιφέρεια Αττικής είναι να βάζουμε προτεραιότητες. Οποιοσδήποτε δεν βάζει προτεραιότητα ακολουθεί τη βασιλική οδό, στο τέλος να μη γίνει τίποτε. Και κάτι άλλο: οποιοσδήποτε είναι μαξιμαλιστής ακολουθεί την οδό της αδράνειας. Ο άξονας των αγώνων που δίνουμε έχει μια συνέπεια σε σχέση με το προεκλογικό πρόγραμμα.


• Στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» κάναμε ένα είδος απολογισμού, αυτών που έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Και δεν αθροίσαμε εκεί τα μνημόνια συνεργασίας με φορείς του ελληνικού κράτους που για πρώτη φορά γίνονται στην πολιτική μας ιστορία γιατί δεν έχουν ακόμη παραγωγή αποτελεσμάτων.

 
• Η χώρα ολόκληρη χρειάζεται αφενός ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση χρέους, και την ίδια στιγμή χρειάζεται κι ένα ηθικό αντιπαράδειγμα διαφορετικής άσκησης πολιτικής, για να αντιμετωπιστεί η κρίση δημοκρατίας και η αναξιοπιστία.


• Ακόμα και για τις σοβαρές επενδύσεις χρειάζεσαι ένα αξιόπιστο πολιτικό περιβάλλον, το οποίο το έχουμε χάσει εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια.

 
• (αναφορικά με απόφαση συνεδρίου ΚΕΔΕ για αποθεματικά) Σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές αναμετριόμαστε όλοι και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες, δεν επιμερίζονται οι ευθύνες με τον ίδιο τρόπο στους ώμους του καθενός. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναλάβαμε τις ευθύνες μας. Δύο μήνες μετά κάποιοι δεν θέλουν να τις αναλάβουν. Θα κριθούμε όλοι. Θα μου επιτρέψετε να μην επιδοθώ σε κανενός είδους χαρακτηρισμό για όσους αυτή τη στιγμή δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της μάχης που δίνει η χώρα. Όχι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ποιοι στο τέλος, όταν θα κάνουμε απολογισμό, θα είναι εθνικά επιζήμιοι και ποιοι θα έχουν συστρατευθεί σε μια προσπάθεια αξιοπρέπειας, αποτελεσματικότητας, αλληλεγγύης και εξορθολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου