Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαϊου σύσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθήνας Χρήστου Καπάνταη και των δημάρχων Αλίμου, Γλυφάδας,  Ελληνικού-Αργυρούπολης και Π. Φαλήρου με θέμα συζήτησης το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔ).

Σύμφωνα με την Περιφέρεια,
αρχικά ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι από τον αντιπεριφερειάρχη για την πορεία του ΤΣΔ των υπολοίπων τεσσάρων Δήμων του Νότιου Τομέα Αθήνας. Οι δήμαρχοι τοποθετήθηκαν για το εξαιρετικά δύσκολο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Κοινή διαπίστωση ήταν η δυσκολία στις εναλλακτικές λύσεις σε ότι αφορά το χώρο που απαιτείται για την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου. Στην συγκεκριμένη περιοχή ο μοναδικός ίσως είναι η περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού με όλα τα γνωστά προβλήματα που τον συνοδεύουν.

Τονίστηκε από τους δημάρχους η σημαντική παράμετρος που σχετίζεται με την πορεία της ιδιωτικοποίησης ή μη του συγκεκριμένου χώρου.

Μετά από διαλογική συζήτηση συναποφασίστηκαν τα παρακάτω :
i) Να διερευνηθεί μέσω των συναρμόδιων υπουργείων η δυνατότητα διάθεσης και χωροθέτησης χώρου στον πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Την παραπάνω διερεύνηση ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο Αντιπεριφερειάρχης. 
ii) Μετά τις απαντήσεις των συναρμόδιων υπουργείων θα ξαναγίνει συνάντηση προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. 
iii) Κατόπιν προγραμματίζεται Διαδημοτικό Συμβούλιο για την παρουσίαση λύσης που θα βασίζεται σε τοπικό σχέδιο και λήψη αποφάσεων.
Τέλος επαναβεβαιώθηκε η κοινή πεποίθηση όλων ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εφαρμοστεί σύντομα ένα Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων που θα αφορά τους παραπάνω τέσσερις όμορους Δήμους.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου