Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ελένη Μπελιά προς Κονδύλη: Τρία ερωτήματα περιμένουν απάντηση… Έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε.

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ενημερώνει ότι δεν έχει συνυπογράψει την κοινή ανακοίνωση των δημάρχων ύστερα από τη συνάντηση που έγινε (20/4/2015) για τη δυνατότητα φιλοξενίας προσφύγων πολέμου (και όχι εν γένει μεταναστών) στον χώρο του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ο ίδιος παρίστατο στη συνάντηση, εντούτοις στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (βράδυ της ίδιας ημέρας) αποσιώπησε το γεγονός.

Αναγκάστηκε να αναφερθεί στο θέμα όταν του θέσαμε ερώτηση προ ημερησίας διάταξης για το περιεχόμενο της συζήτησης αλλά και της δικής του -θεσμικώς εννοείται- άποψης.

Την ημέρα εκείνη δεν είχε καν δημοσιευθεί το κοινό ανακοινωθέν. Συνεπώς δεν γνωρίζαμε αν ο δήμαρχος Αλίμου το είχε συνυπογράψει. Ούτε μάθαμε ποτέ αν ήταν στις προθέσεις του να το συνυπογράψει ή όχι, πολύ απλά επειδή δεν μας το είπε. Επί της ουσίας δε ειπώθηκε τίποτε από τη μεριά του.


Επί της ουσίας ο δήμαρχος εξακολουθεί να αποφεύγει να απαντήσει στα παρακάτω:
  1. Γιατί δεν ενημέρωσε αυτοβούλως το δημοτικό συμβούλιο για τη συνάντηση στην οποία παρίστατο εκπροσωπώντας τον Δήμο;
  2. Ποια ήταν η άποψη που διατύπωσε εκείνη την ημέρα στη συνάντηση για το προσφυγικό ζήτημα και την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών;
  3. Γιατί δεν συνυπέγραψε την ανακοίνωση; Υπήρξε κάποια διαφωνία σοβαρή; Γιατί δεν τη δημοσιοποίησε;
Έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε.

Αν απαντήσει ο δήμαρχος, θα μας δώσει το καλό παράδειγμα, δείχνοντας ότι εκείνος γνωρίζει τα δικά του θεσμικά όρια, τα οποία διαμορφώνονται από τις υποχρεώσεις που έχει ως δήμαρχος.


Μία τέτοια υποχρέωση είναι και η διαφανής, πλήρης ενημέρωση των πολιτών και του δημοτικού συμβουλίου.

Αναμένουμε, λοιπόν…
Ελένη Μπελιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου