Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Νίκος Βούτσης: Συνδικαλισμός παλαιού τύπου από ΚΕΔΕ

Στην απόφαση του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ αλλά και στις αλλαγές του "Καλλικράτη" αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αθήνα 9.84 και τον Βασίλη Πάικο.

Ο σχετικός διάλογος:

Δημοσιογράφος: Για την ΚΕΔΕ που λέγαμε, υπάρχει μία απόφαση η οποία είναι λίγο περίεργη.


Νίκος Βούτσης: «Ήταν αρνητική έκπληξη. Δεν είναι καθόλου περίεργη, είναι πάρα πολύ κακή. Είναι συνδικαλισμός πολύ παλαιού τύπου, πιστεύω ότι δεν εκφράζει τον κ. Πατούλη προσωπικά και έχω λόγους να το λέω αυτό, διότι υπήρξε μία μεγάλη διένεξη ενδοπαραταξιακή μέσα στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς και της κεντροδεξιάς και μέσα στο συνέδριο, που έχει σχέση και με αυτά που γίνονται στην Νέα Δημοκρατία και με κάποιους κυρίους εκ του ΠαΣοΚ, οι οποίοι είναι εκεί χωρίς να έχουν κόμμα και αυτό τους κάνει πολύ νευρικούς. Όλο αυτό οδήγησε σε αυτή την απόφαση, η οποία δεν λέει τίποτα, τους είδε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Είχαν ζητήσει να τους δει ο πρωθυπουργός για να τους βεβαιώσει πως έχουμε ανάγκη. Τους είδε, βγήκαν πανευτυχείς, τους κάναμε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τώρα λένε να πάμε να πούμε πως βρισκόμαστε εν κινδύνω. Κάτι πράγματα στα όρια του ακατάληπτου. Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί η αυτοδιοίκηση με αυτόν τον τρόπο χάνει το κύρος της».

Δημοσιογράφος: Όσον αφορά στον Καλλικράτη, έχετε προαναγγείλει την αναμόρφωσή του μέσα από διαδικασίες ενός χρόνου. Προς ποια κατεύθυνση; Είπατε ότι μπορεί σχεδόν άμεσα να αυξηθούν οι δήμοι στους 380;

Νίκος Βούτσης: «Όχι, εγώ δεν είπα τέτοια πράγματα. Αυτά που έχουμε πει είναι πως ίσα – ίσα, δεν ανοίγουμε το χωροταξικό. Δηλαδή την αύξηση των δήμων, διότι αυτό θα επικάλυπτε όλη την ουσιαστική κουβέντα. Ούτε κατά διάνοια εννοούμε ότι μπορεί να γυρίσουμε στο καθεστώς των 1.000 δήμων. Αυτό που είπαμε είναι ότι ώριμες προτάσεις για νησιωτικούς και ορεινούς δήμους που μπορούν πράγματι να φτάσουν τις τριάντα, τις πενήντα, μπορεί στο τέλος όμως της συζήτησης να συζητηθούν και να νομοθετηθούν. Δηλαδή, ίσα – ίσα είναι σε αντίστροφη κατεύθυνση οι δηλώσεις που έκανα».

Δημοσιογράφος: Είσαστε στη φάση της διαβούλευσης πάντως…

Νίκος Βούτσης: «Εντελώς. Και με τη βοήθεια της Βουλής, της αντίστοιχης επιτροπής που έχει ιδρύσει η Βουλή γι” αυτό το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου