Και βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δέσμευση ότι θα κάνει σκληρή διαπραγμάτευση με τους έξω για να τελειώσει ο φαύλος κύκλος λιτότητας- ύφεσης που βυθίζει όλο και πιο βαθιά την ελληνική οικονομία και κοινωνία στο χάος.

Και ξεκινά η διαπραγμάτευση την επαύριο των εκλογών και βρίσκονται δύο αντιτιθέμενες πλευρές να επιμένουν η καθεμιά στα δικά της.

Και γίνονται βήματα υλοποίησης του προγράμματος για το οποίο επίσης είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και τσαντίζονται οι έξω με κάθε πρωτοβουλία -θυμόμαστε ότι ενώ παραδέχτηκαν ότι η Ελλάδα βιώνει ανθρωπιστική κρίση, αντιμετώπισαν ως μονομερή ενέργεια το νομοσχέδιο για την καταπολέμησή της!

Και περνά ο καιρός και συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για να επιβεβαιώσει την αταλάντευτη ταύτιση των ισχυρών της Ευρώπης στον φαύλο κύκλο της λιτότητας- ύφεσης.

Και παίζουν μαζί μας χρηματοδοτώντας την «στεγνή» ελληνική οικονομία με το μαρτύριο της σταγόνας: τόσο όσο χρειάζεται για να μην καταρρεύσεις εντελώς κι ούτε μισό ευρώ παραπάνω.


Και σταγόνα τη σταγόνα, το ποτήρι ξεχειλίζει.

Γιατί φτάσαμε και ξεπεράσαμε τους τρεις μήνες. Διάστημα ικανό κατά το οποίο απέδειξε η ελληνική πλευρά ότι δεν είναι οι ταλιμπάν που περιέγραφαν που θέλει σώνει και ντε να ανατινάξει το κοινό νόμισμα.

Απέδειξε ότι παλεύει για αυτό με ένα όμως τελείως διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που δεν θα βυθίζει τον κόσμο στο χάος.

Και απέδειξε ότι επιθυμεί έντιμο συμβιβασμό, με ανεύρεση κοινής συνισταμένης: ούτε 100% το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε όμως και οι απαιτήσεις των δανειστών στο ακέραιο.

Και φτάσαμε και ξεπεράσαμε τους τρεις μήνες. Διάστημα ικανό κατά το οποίο απέδειξαν οι έξω ότι είναι ταλιμπάν της λιτότητας που θέλουν σώνει και ντε να υπογραφεί κι άλλο μνημόνιο.

Απέδειξαν ότι δεν έχουν καμιά ευαισθησία με τη δημοκρατία και τη λαϊκή βούληση.

Και απέδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι να ανατινάξουν το κοινό νόμισμα και να βάλουν σε περιπέτειες -δίχως γνωστές εκ των προτέρων συνέπειες- την Ευρώπη.

Γιατί είναι δεδομένο ότι ένα νέο μνημόνιο δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Και άρα στο τραπέζι δεν βρίσκεται πια το μέλλον της Ελλάδας, αλλά το μέλλον της Ευρώπης.

Όσο λοιπόν οι «ισχυροί» δεν κάνουν βήμα πίσω, ας αναμετρηθούν με τα εγκλήματα που θα τους καταλογίσει η ιστορία. Γιατί στην Ελλάδα την ιστορία έχει ήδη γράψει η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου.

Αυτή που έκανε τα μνημόνια παρελθόν.

Πηγή: www.avgi.gr