Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Επαγγελματίες της Ειδικής Αγωγής ζητούν τη διαβούλευση που δεν έγινε

Με επιστολή τους προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο επαγγελματίες του χώρου της ειδικής αγωγής που έχουν τις επιχειρήσεις τους στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, ζητούν
να έχουν λόγο στο πρόγραμμα «Ανίχνευση και αποκατάσταση διαταραχών στον προφορικό, γραπτό λόγο και συμπεριφορά» το οποίο αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Απριλίου.

Για την υλοποίηση του προγράμματος ο δήμος θα συνάψει συμφωνητικό με την εταιρεία «ΘΕΡΑΠΕΙΑ=ΕΛΠΙΔΑ» της κ. Ειρήνης Κιάμου, Παθολόγου Λόγου και Ομιλίας.

Θα παραχωρήσει στην εταιρεία τους χώρους που χρειάζεται (αναφέρθηκε ότι θα χρησιμοποιηθεί το παλαιό δημαρχείο Ελληνικού) για να κάνει τα διαγνωστικά και θεραπευτικά ραντεβού της. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 2 έως 18 ετών. Η εταιρεία θα πληρώνεται από τα ταμεία των ασφαλισμένων ενώ θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στο 14% των συνολικών περιστατικών μετά από υπόδειξη του δήμου.

Στη συνεδρίαση η διοίκηση επικρίθηκε από την αντιπολίτευση ότι δεν απευθύνθηκε για το πρόγραμμα στους επαγγελματίες ειδικής αγωγής του δήμου μας για να τους καλέσει σε ανοιχτή διαβούλευση για δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε παιδιά οικογενειών που είναι άπορες, άνεργες και ανασφάλιστες. Ο αντιδήμαρχος παιδείας Φώτης Ιασωνίδης ισχυρίστηκε ότι η ημερίδα που πραγματοποίησε το τμήμα Παιδείας στις 30 Μαρτίου με τη συμμετοχή της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν η δημόσια διαβούλευση!

Εντέλει η απόφαση για τη σύναψη Συμφωνητικού Συνεργασίας με την εταιρεία πάρθηκε μόνο με τις ψήφους της συμπολίτευσης.

Η επιστολή επαγγελματιών ειδικής αγωγής του δήμου μας:

Με επιστολή τους προς το δήμαρχο την οποία κοινοποιούν στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, επαγγελματίες της ειδικής αγωγής επισημαίνουν:

«Αν και προέκυψαν πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που θα λειτουργεί η εταιρεία αυτή (σ.σ. η εταιρεία «ΘΕΡΑΠΕΙΑ=ΕΛΠΙΔΑ»),το καθεστώς πληρωμής της και τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκε, οι περισσότεροι ιδιώτες στον χώρο αυτό θεωρήσαμε πως είναι μία πολύ σημαντική πράξη στην οποία θα θέλαμε να έχουμε λόγο».

Και συνεχίζουν την επιστολή τους αναφέροντας: «Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με επίσημο έγγραφο και μέσω ενός Δημοτικού Συμβούλου της δημοτικής παράταξης "Ξανά η Πόλη Μπροστά" ζητήσαμε την αναστολή ψήφισης της εισήγησης για να πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση στην οποία θα συμμετείχαμε όλοι. Εκφράζοντας την χαρά μας για το ενδιαφέρον της διοίκησης σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα υγείας και παιδείας, μας λύπησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν είχαμε δεχτεί πριν την συγκεκριμένη εισήγηση καμία πρόσκληση προκειμένου να συμμετάσχουμε σε μια δημόσια διαβούλευση αφού είμαστε εδώ και χρόνια επαγγελματίες στο Δήμο Ελληνικού -Αργυρούπολης, έχουμε προσφέρει πολλές φορές τις υπηρεσίες μας αφιλοκερδώς και θεωρήσαμε πως μια τέτοια σύναψη συνεργασίας μας έθιγε καθώς παραγνώριζε την προσφορά μας».

Στη συνέχεια της επιστολής αφού αναφέρουν ότι τους λυπεί ο τρόπος με τον οποίο τους αντιμετώπισε η δημοτική αρχή θέτουν το ερώτημα:

«Δεν υπάρχουν στο δήμο μας λογοθεραπευτές / ειδικοί παιδαγωγοί / εργοθεραπευτές ικανοί να θέσουν το σχέδιο σε εφαρμογή ή ακόμα και να συνεργαστούν με την κ. Κιάμου, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμά σας;».

Και καταλήγουν κάνοντας προτάσεις: «Συγκεκριμένα, προτείνουμε όπως δημιουργηθεί μητρώο εθελοντών θεραπευτών στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου κι όχι εταιρειών ή επιχειρήσεων στους οποίους εκ περιτροπής θα διακινούνται κατά σειρά τα περιστατικά που αναφέρονται στην υπηρεσία. Οι ειδικές θεραπείες θα πραγματοποιούνται στους παραχωρημένους χώρους του δήμου με το καθεστώς που ήδη συμφωνήθηκε με την εν λόγω εταιρεία κι έτσι όλοι μαζί θα μπορέσουμε στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς να προσφέρουμε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μας σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ από τη μεριά του Δήμου θα πρέπει να τηρούνται απέναντι σε όλους μας τα συμφωνηθέντα από το καταστατικό συνεργασίας».

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου