Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ο Τάσος Ταστάνης για τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανικολάου στην εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα για το Ελληνικό

Αναταράξεις προκάλεσε στο μπλοκ των πολιτικών και μιντιακών δυνάμεων που προωθούν το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου, η συμμετοχή των δημάρχων Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη και Γλυφάδας κ. Γιώργου Παπανικολάου στην εκδήλωση που διοργάνωσε στις 10 Μαΐου η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.


Ήδη το μιντιακό κέντρο που αβαντάρει τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται ανέκαθεν ή εποφθαλμιούν τους δημόσιους χώρους στην παραλιακή ζώνη ασκεί έντονη κριτική στον δήμαρχο Γλυφάδας για την παρουσία του -ακόμα και γιατί τον "συνέλαβε"
ο φακός να... συνομιλεί με τον Κορτζίδη.

Από την άλλη όχθη για την παρουσία και την ομιλία του δήμαρχου της Γλυφάδας κ. Γιώργου Παπανικολάου στην εκδήλωση, ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή στη Γλυφάδα", έκανε την παρακάτω δήλωση:

Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό  γεγονός  η παρουσία και η παρέμβαση του δήμαρχου της Γλυφάδας  κ. Γιώργου Παπανικολάου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για το Ελληνικό στις 10 Μαΐου 2015 στο χώρο του ΠΟΛΚΕΑ.

 Είναι δεδομένο ότι σ' αυτόν τον αγώνα για την δημιουργία του Μητροπολιτικού πάρκου στον χώρο του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού δεν  περισσεύει κανείς.

Εμείς πιστεύουμε ότι η δημόσια περιουσία, και ο δημόσιος χώρος, πρέπει να αξιοποιείται, για την ικανοποίηση των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών και όχι για την κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου και των ιδιωτικών συμφερόντων  και σ αυτή την κατεύθυνση  καλούμε και τον δήμαρχο της Γλυφάδας να συστρατευτεί μαζί μας.

 Επίσης αναδεικνύεται και γίνεται καθημερινά πλέον πιο φανερή η ανάγκη περιβαλλοντικής προστασίας της Α’ ζώνης του όρους  Υμηττού (Ζώνη Απόλυτης Προστασίας) καθώς και η ανάγκη υλοποίησης της χωροθέτησης του νέου διαδημοτικού κοιμητηρίου  που έχει ανάγκη ο δήμος μας και οι όμοροι με αυτόν  δήμοι σε χώρο εκτός της αναδασωτέας περιοχής του όρους Υμηττού και εντός του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού (Ν. 4062/12 άρθρο 2).


Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν χαιρετίζουμε την τοποθέτηση του κ Παπανικολάου ο οποίος έστω και την τελευταία στιγμή δηλώνει ότι εξετάζει θετικά την κατεύθυνση της λύσης της δημιουργίας του διαδημοτικού  κοιμητηρίου εντός του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Διαβάστε ακόμη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου