Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Γ. Τσιρώνης: «Τα απορρίμματα ανήκουν στους πολίτες και όχι στους εργολάβους»

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε κλείσει τους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων - που είναι και η πρώτη δόση του προστίμου της Ε.Ε., υπογράμμισε στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ενώ τόνισε ότι η πολιτική αδιαφορία και τα εργολαβικά συμφέροντα έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση εις βάρος των πολιτών μέχρι τώρα.

Μεγάλη προσπαθεια μαζί με το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης για να καταφέρουμε να κλείσουμε τους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων μέχρι τον Ιούνιο που είναι η πρώτη δόση του προστίμου, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

Tα απορρίμματα ανήκουν στους πολίτες, και όχι στα εργολαβικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο διαχείρισης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, σημειώνοντας ότι είναι ντροπή τα παιδιά μας να έχουν γίνει μεσήλικες και εμείς να μιλάμε ακόμη για την διαχείριση των σκουπιδιών. Ενώ δήλωσε ότι πρέπει και η Ελλάδα να ενταχθεί στην κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου