Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Κόβουν τα μισά παιδιά από την καλοκαιρινή απασχόληση

Μεγάλες είναι τελικά οι επιπτώσεις στο πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης μετά την απόφαση της διοίκησης να την αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία.

Στην Οικονομική Επιτροπή η οποία συνεδριάζει την Τρίτη 19 Μαΐου, η εισήγηση της διοίκησης στο θέμα « Έγκριση Όρων Πρόχειρου Διαγωνισμού για το θερινό πρόγραμμα ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης «Αθλοπαιχνιδιές 2015», προβλέπει τα εξής:

1. Το πρόγραμμα θα καλύψει μόνο 700 θέσεις παιδιών. Δηλαδή κόβονται τουλάχιστον τα μισά παιδιά σε σύγκριση με τον αριθμό των εγγραφών στο περσινό πρόγραμμα ο οποίος ήταν 1.400 παιδιά.

2. Αποκλείονται από το πρόγραμμα τα παιδιά των νηπιαγωγείων.
Δικαίωμα εγγραφής έχουν μόνο τα παιδιά από 6 έως 12 ετών.

3. Μειώνεται ο χρόνος παραμονής στο πρόγραμμα κατά 2 εβδομάδες. Το πρόγραμμα ξεκινάει 15 Ιουνίου και τελειώνει 17 Ιουλίου και όχι τέλος Ιουλίου όπως πέρσι.

4. Μειώνεται κατά μία ώρα η ημερήσια παραμονή στο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα καθημερινά θα αρχίζει στις 7.30πμ (αντί τις 7.00πμ) και θα τελειώνει στις 3.30μμ (αντί τις 4.00μμ).

5. Θεσπίζονται κριτήρια επιλογής για την εγγραφή στο πρόγραμμα δεδομένου ότι παρά τον αποκλεισμό των 5χρονων νηπίων, οι 700 θέσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση. Οι δημότες προηγούνται των κατοίκων και οι εργαζόμενοι των ανέργων. Προηγούνται οι μονογονεϊκές οικογένειες, ακολουθούν οι πολύτεκνοι γονείς και έπονται
οι οικογένειες με δύο γονείς. Υπεύθυνος για την επιλογή των αιτήσεων είναι ο ΟΝΑΔΕΑ.

Για την ανάθεση του προγράμματος της καλοκαιρινής απασχόλησης σε ιδιωτική εταιρεία είναι αντίθετη η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη η οποία μάλιστα με σχετική ανακοίνωσή της προειδοποίησε τη διοίκηση ότι οδηγεί το πρόγραμμα σε ναυάγιο.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Διαβάστε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου