Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ελληνικό: Σεμινάριο κομποστοποίησης στον «βλαστό»

Ο Koινωνικός Συνεταιρισμός «βλαστός» σε συνεργασία με την Τεχνολόγο Γεωπόνο Παναγιώτα Μαλτέζου, διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο κομποστοποίησης
οργανικών οικιακών απορριμμάτων την Δευτέρα 18 Μαΐου στις 8.30μμ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ώστε με την ενεργό συμμετοχή τους και την διαλογή στην πηγή να συμβάλλουν στην ορθολογική διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων τους, αλλά και να κατανοήσουν ότι η ενσωμάτωση της πρακτικής της κομποστοποίησης στην καθημερινή τους ζωή, θα έχει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων με βασικότερα τα ακόλουθα:

Βελτίωση της ποιότητας ζωής ,αφού το φυσικό οργανικό λίπασμα που προκύπτει χρησιμοποιείται στα λαχανικά, φυτά και δένδρα με άριστα αποτελέσματα.

Διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς για μια αρμονική σχέση με τη φύση.

Αντίσταση στην κυριαρχία της χημικής/ βιομηχανικής γεωργίας με όλα τα αρνητικά επακόλουθά της στην υγεία και το περιβάλλον.

Οικονομία 35% σε όγκο και βάρος των οικιακών απορριμμάτων, αλλά και ελάφρυνση από τα τέλη αποκομιδής- εναπόθεσης στις χωματερές.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα δοθούν απαντήσεις σχετικά με το :
"Τι είναι κομποστοποίηση , ποια τα οφέλη της, μέθοδοι κομποστοποίησης, τι κομποστοποιούμε και τι όχι, τι προσέχουμε για να πάρουμε ένα καλό τελικό προϊόν, χρήση και φύλαξη."
Μετά το σεμινάριο θα ακολουθήσει συζήτηση.

Βλαστός: Καλλιπόλεως 33 - Ελληνικό (κοντά στο metro).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου