Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Μοσχάτο: Πρόγραμμα προβολών Μαϊου-Ιουνίου της Κινηματογραφικής Λέσχης της Μεσοποταμίας

Από τις 27 Μαΐου και κάθε Τετάρτη στις 9.00μμ, η Μεσοποταμία σας προσκαλεί στις προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης της.

Η λέσχη δημιουργήθηκε
με σκοπό να προβάλλει ενδιαφέρουσες ταινίες από όλα τα είδη και τις περιόδους της κινηματογραφικής ιστορίας και να κάνει πιο γνωστά φιλμ και δημιουργούς από όλον τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της λέσχης θα γίνονται επίσης προβολές ελληνικών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους και συναντήσεις/συζητήσεις με έλληνες δημιουργούς. Κάθε Τετάρτη βράδυ, στην πίσω αυλή της Μεσοποταμίας.

27 Μαΐου 2015
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΝΗ | LA ZONA
Κοινωνική 2007 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97’
Μεξικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Ροντρίγκο Πλα με τους: Ντάνιελ Χιμένες Κάτσο, Μαριμπέλ Βερντού, Κάρλος Μπαρδέμ
Τρία φτωχόπαιδα μπαίνουν ένα βράδυ στη “Ζώνη”, μια πλούσια, περιφραγμένη συνοικία της Πόλης του Μεξικού, για να κλέψουν. Οι κάτοικοι, όμως, θ’ αμυνθούν και θα καταδιώξουν τον μοναδικό επιζώντα, αρνούμενοι να τον παραδώσουν στην αστυνομία.
Συνοπτική κριτική: Συνδυασμός αστυνομικού θρίλερ και κοινωνικού δράματος που δεν αποφεύγει τις εύκολες κοινωνικές καταγγελίες, διαθέτει όμως σφιχτοδεμένο ρυθμό και καλογραμμένο σενάριο. Βραβευμένο στα φεστιβάλ της Βενετίας, του Τορόντο και στις Νύχτες Πρεμιέρας.

3 Ιουνίου 2015
ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

Κοινωνική 2009 | Έγχρ. | Διάρκεια: 104’
Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Σταύρος Ιωάννου με τους: Ελένη Βεργέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Αρχόντισσα Μαυρακάκη, Μιχάλης Ιατρόπουλος
Τρεις γυναίκες από διαφορετικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προσπαθούν να διασχίσουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με τη βοήθεια ενός βίαιου οδηγού.
Συνοπτική κριτική: Μέσα από ένα περιπετειώδες όσο και εσωτερικό οδοιπορικό, ο Σταύρος Ιωάννου (“Κλειστοί Δρόμοι”) επιχειρεί να χαρτογραφήσει τη νέα βαλκανική πραγματικότητα της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και
προσδοκιών. Η ρεαλιστική σκηνοθετική ματιά του διεισδύει συχνά πέρα από τα προφανή, αλλά η κοινοτοπία της πλοκής και η ηθικοπλαστική χαρακτηρολογική προσέγγιση την κρατά στο επίπεδο των εύκολων, “συγκινητικών” κοινωνικών διαπιστώσεων.

10 Ιουνίου 2015
ΓΟΥΕΝΤΙ ΚΑΙ ΛΟΥΣΙ | WENDY AND LUCY

Δραματική 2008 | Έγχρ. | Διάρκεια: 80’
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κέλι Ρίτσαρντ με τους: Μισέλ Γουίλιαμς, Τζον Ρόμπινσον, Γουόλι Ντάλτον, Γουίλ Πάτον
Η Γουέντι, μαζί με το σκύλο της και το αυτοκίνητό της, κατευθύνεται στην Αλάσκα για να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή. Σε μια κωμόπολη του Όρεγκον όπου διανυκτερεύει, μια σειρά αναποδιές θα την αναγκάσουν να αλλάξει τα σχέδιά της.
Συνοπτική κριτική: Ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά σκηνοθετικής και σεναριακής λιτότητας, το οποίο διαθέτει κοινωνική ευαισθησία και ζωντανούς, καθημερινούς χαρακτήρες. Απλές, μα πολύτιμα επίκαιρες οι εικόνες του, επώδυνα όσο κι επιτακτικά τα ερωτήματά του.

17 Ιουνίου 2015
2046

Σινεφίλ 2004 | Έγχρ. | Διάρκεια: 130’
Κινεζική ταινία, σκηνοθεσία Γουόνγκ Καρ Βάι με τους: Τόνι Λενγκ, Ζανγκ Ζιγί, Γκονγκ Λι, Φέι Γουόνγκ
Ένας συγγραφέας στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη των σίξτις γράφει ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που διεξάγεται το 2046, ενώ παράλληλα διάγει τη ζωή ενός δανδή, προσέχοντας να μη συνδεθεί συναισθηματικά με τις εκάστοτε κατακτήσεις του, συνήθως γειτόνισσες των ξενοδοχείων όπου μένει και κατά προτίμησιν ενοίκους του δωματίου 2046.
Συνοπτική κριτική: Ταινία σύνθεσης όλων των εμμονών του Καρ-Βαϊ, όχι όμως και η καλύτερή του. Επαναλαμβανόμενη, κινείται στο ύφος της “Ερωτικής επιθυμιας”, αλλά έχει χαοτικό σενάριο. Ακαταμάχητης γοητείας φωτογραφία, όπως και μουσική.

24 Ιουνίου 2015
ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ | AFTER HOURS

Σινεφίλ 1986 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97’
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε με τους: Γκρίφιν Νταν, Ροζάνα Αρκέτ, Λίντα Φιορεντίνο, Τέρι Γκαρ, Βέρνα Μπλουμ, Τσιτς και Τσονγκ
Ένας υπάλληλος φτάνει αργά το βράδυ στη συνοικία του Σόχο για να συναντήσει μια όμορφη γυναίκα που γνώρισε σ’ ένα μπαρ. Η αθώα ερωτική περιπέτειά του μεταβάλλεται σ’ εφιάλτη, καθώς χάνει τα λεφτά του, αδυνατεί να γυρίσει σπίτι του και κατηγορείται για όλα τα κακά της συνοικίας. Επιστροφή του Σκορσέζε στη μικρή παραγωγή, σε μια ταινία που, αν και έχει αρκετές κωμικές στιγμές, δείχνει όλη την παράνοια και τρέλα της μεγαλούπολης.
Συνοπτική κριτική: Μια διαφορετική πτυχή του ταλέντου του σπουδαίου Μάρτιν Σκορσέζε, μια σκοτεινή κωμωδία, γεμάτη απρόοπτα, μαύρο χιούμορ και μια εξαιρετική ερμηνεία από τον Γκρίφιν Νταν, αλλά και ένα φιλμ που χαρακτηρίζεται από και αναδεικνύει τη μαεστρία του ιταλοαμερικανού δημιουργού. Μια ταινία που δεν παίζεται συχνά και που δεν έχει ακόμα λάβει την αναγνώριση που αξίζει.


Πηγή: mesopotamia-mosxato.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου