Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Τρίτη παγκοσμίως σε παραλίες με "Γαλάζια Σημαία" η Ελλάδα

Στην τρίτη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες κατατάχθηκε η Ελλάδα, καθώς 359 ακτές και 9 μαρίνες κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζιες Σημαίες», σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στην Παραλία Κατερίνης, από την ΕΕΠΦ, η οποία είναι ο εθνικός χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζιες Σημαίες" στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.

«Η φετινή εκδήλωση έγινε στην Πιερία, που διαθέτει πέντε βραβευμένες παραλίες, αλλά οι φορείς έχουν εκφράσει συνολικά μια διάθεση να γίνουν ενέργειες για να αυξηθούν οι παραλίες με "γαλάζια σημαία" τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΠΦ Νίκος Πέτρου.

«Τα πέντε βραβεία "Γαλάζιας σημαίας" σε μια ακτογραμμή 70 χιλιομέτρων είναι πολύ λίγα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου. «Εμείς φιλοδοξούμε, οι παραλίες με "Γαλάζια Σημαία
" να γίνουν του χρόνου 13 και ακόμη περισσότερες στο μέλλον. Για αυτό, όμως, χρειαζόμαστε τη συνεργασία και το ενδιαφέρον των Δήμων της περιοχής. Πιστεύουμε, ότι οι προϋποθέσεις για τις παραλίες μας υπάρχουν αλλά πρέπει να δραστηριοποιηθούν περισσότερο οι Δήμοι», πρόσθεσε.

Συνολικά, σε όλο τον κόσμο, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε, φέτος, 3468 ακτές και 695 μαρίνες.

«Τα βραβεία δεν είναι για πάντα. Ανά τακτά διαστήματα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και αν υπάρχει πρόβλημα, οι σημαίες υποστέλλονται. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο χάνονται συνήθως 5-8 σημαίες, αλλά πέρυσι αφαιρέσαμε συνολικά 38 σημαίες. Ωστόσο, λόγω 30 νέων βραβείων δεν σημειώθηκε μεγάλη διαφορά στο συνολικό αριθμό», σημείωσε.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου