Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Με πολλές Παλαιοφαληριώτικες συμμετοχές η χρυσή Ελλάδα στο Βαλκανικό Softball

Άλλη μια ελληνική χρυσή σελίδα του Ελληνικού αθλητισμού, με ελάχιστη έως μηδενική οικονομική βοήθεια και έντονο Παλαιοφαληριώτικο στοιχείο, από τα χρυσά κορίτσια που απαρτίζουν τη γυναικεία ομάδα softball «Δάφνη Παλαιού Φαλήρου».

Στην κορυφή του Βαλκανικού Softball, παραμερίζοντας στον τελικό το μεγάλο φαβορί, την διοργανώτρια Βουλγαρία, βρέθηκε η Ελλάδα.

Τα κορίτσια του Softball, πέρασαν αήττητες από το 1ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Triple Play, που έγινε στη Σόφια και μάλιστα κατάφεραν δύο φορές να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.

Τη μία, στον τελικό, στον οποίο βρέθηκαν να χάνουν με 1-3, προς το τέλος του παιχνιδιού όμως πέρασαν μπροστά με 3-4 και κράτησαν το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο out το οποίο σημείωσε με strikeout η pitcher της ελληνικής Εθνικής Ομάδας, Άρτεμις Τραϊκάπη. Μάλιστα η πολύ καλή αθλήτρια ανακυρήχθηκε και MVP της διοργάνωσης.

Στο τριήμερο τουρνουά, η Ελλάδα κέρδισε την Σερβία με 12-2, την Σλοβενία με 9-1 και τη Βουλγαρία με 9-8, παιχνίδι το οποίο η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει στο 3ο inning me 1-8. Και σε αυτόν τον αγώνα όμως, οι Ελληνίδες παίκτριες κατάφεραν και ανάτρεψαν το σκορ παίρνοντας τη νίκη με 9-8. Φαίνεται λοιπόν ότι κάπου εκεί τα κορίτσια έγιναν οι εφιάλτης για τις Βουγλάρες παίκτριες και είχαν ψυχολογικό προβάδισμα όταν την ξανααντιμετώπισαν στον τελικό, τον οποίο και κατέκτησαν.

Με τη νίκη τους αυτή, οι κοπέλες της Εθνικής Softball, απέδειξαν ότι όπου υπάρχει θέληση μπορούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια το Softball και το Baseball (και κυρίως το τελευταίο). Οι παίκτριες, ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Μπάμπης Τριγωνάκης, η αρχηγός της ομάδας Ντενίς Χωραφά, αλλά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Σοφτμπολ Κώστας Λιαρομμάτης έκαναν σαφές ότι οι Έλληνες ως λαός μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στα ροπαλοφόρα αθλήματα και αξίζουν να έχουν διοικητική αυτοτέλεια και στήριξη προκειμένου να επιτευχθούν αθλητικοί στόχοι όσο ψηλά κι αν τεθούν.

Το χρυσό roster
Νεφέλη Αναγνώστου 
Σταθούλα Γιαβρή
Ευαγγελία Διαμάντη 
Ιωάννα Δοντά 
Δάφνη Εμμανουήλ 
Χριστίνα Ζαμπέτα 
Ιωάννα Κοροτζή 
Νικόλ Κότσια 
Ηλιάνα Κουρέα 
Αλεξάνδρα Παναγιωτάκη 
Κωνσταντίνα Παναγιώτου 
Αθηνά Παύλου 
Δώρα Σκαρόγιαννη 
Ζιζή Στεφάτου 
Άρτεμις Τραϊκάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου