Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Άλιμος: Απαράδεκτη συμπεριφορά του Α. Κονδύλη στο Δημοτικό Συμβούλιο προκαλεί την αποχώρηση της Αντιπολίτευσης (video)

Αήθη επίθεση από τον κ. Κονδύλη με ειρωνικούς και ακραία προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, δέχτηκε τόσο προσωπικά η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" Ε. Μπελιά, όσο και η ίδια η δημοτική κίνηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Μαϊου.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το κ. Κονδύλη -όπως την κάλεσε η Ε. Μπελιά- με αποτέλεσμα να επικρατήσει κομφούζιο και να αποχωρήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση, εκτός από την Ελληνική Αυγή.

Ακολουθεί το video με το 38ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια η ανακοίνωση του "ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι". Η επίθεση του κ. Κονδύλη και όσα ακολούθησαν μετά το 13'.35''.


Τα πρωτοφανή γεγονότα, που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, την Τετάρτη 20/5/2015, σηματοδοτούν μια εξαιρετικά αρνητική στιγμή για την αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου μας. Κατά τη συνεδρίαση αυτή, ο Δήμαρχος Α. Κονδύλης σε μια επίδειξη ακραίου αυταρχισμού και προσβλητικής συμπεριφοράς, προς δημοτικές παρατάξεις και συμβούλους, απαξίωσε βαθιά τον ίδιο τον ρόλο του ως Δημάρχου.

Το ζήτημα προέκυψε κατά τη συζήτηση του θέματος, που αφορούσε τον Παιδικό Σταθμό της οδού Γερουλάνου. Τεκμηριωμένα ρωτήσαμε για ποιον λόγο δεν είχε ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία για τη μίσθωση του συγκεκριμένου οικήματος, δηλαδή μια Διακήρυξη Μίσθωσης ειδικά για Παιδικό Σταθμό (με τις προδιαγραφές, που προβλέπει ο νόμος) ενώ, αντίθετα, παρουσιάστηκε ως Μίσθωση στέγασης Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης! Τούτο μάλιστα, ενώ ήταν δεδομένη η διατύπωση από την Επιτροπή Μίσθωσης Ακινήτων, της αδυναμίας της να αποφανθεί για την ασφαλή πρόσβαση και διαμονή των παιδιών στο κτήριο, αφού το αντικείμενο της Διακήρυξης δεν αφορούσε χρήση για Παιδικό Σταθμό και εφαρμογή των αντίστοιχων διατάξεων.

Επιπρόσθετα, θέσαμε τον προβληματισμό μας, αν είναι ορθό να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός σε οδό, που είναι αδιέξοδος και πολύ κοντά στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Κριτική είχε ασκηθεί και από την εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το γεγονός ότι ο Δήμος κυκλοφόρησε Φυλλάδιο όπου φαίνεται ότι ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει τον Απρίλιο στην οδό Γερουλάνου, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε πάρει ακόμη καμία απόφαση!

Αντί απάντησης, (εμφανώς και για να την αποφύγει) με οργίλο και απαράδεκτο για συνεδρίαση θεσμικού οργάνου ύφος, εκδήλωσε ένα «κρεσέντο» αήθους επίθεσης με ειρωνικούς και ακραία προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τόσο προσωπικά κατά της επικεφαλής Ε. Μπελιά, όσο και κατά της δημοτικής κίνησης ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι.

Η συμπεριφορά αυτή του Δημάρχου καταδικάστηκε από τους επικεφαλής αλλά και συμβούλους όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης (Ορφανός, Τσαμπαρλής, Μπελιά, Καμαρινού), που αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από τη συνεδρίαση. Παρέμεινε μόνο η Ελληνική Αυγή δείχνοντας για άλλη μια φορά την ταύτισή της με απρεπείς αντιδημοκρατικές και αυταρχικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.

Δεν πρόκειται, δυστυχώς, για μια στιγμιαία απαράδεκτη έκρηξη του κ. Κονδύλη. Αποτελεί τη συνέχεια ενός αλαζονικού αυταρχισμού, που συχνά-πυκνά ο δήμαρχος επιδεικνύει προς κάθε κατεύθυνση. Ως τώρα απευθύνονταν κυρίως σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους. Είναι γνωστές οι δημόσιες καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων για αυτή τη συμπεριφορά.

Όμως, φαίνεται ότι τώρα ξεπέρασε κάθε αρνητικό προηγούμενο. Αυτή η συμπεριφορά από τον πρώτο πολίτη του Δήμου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, συνιστά ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα. Δοκιμάζει όχι μόνο τα όρια της ευπρέπειας (που ξεπεράστηκαν κατά τρόπο προκλητικό) αλλά και της ίδιας της Δημοκρατίας. Όρια, που μπορεί να μην απασχολούν τον δήμαρχο και την Ελληνική Αυγή που παρέμεινε, χωρίς διαμαρτυρία, πρέπει, όμως, να προβληματίσουν τους πολίτες αλλά και καθένα που έχει θεσμικό ρόλο στον Δήμο. Ακόμη και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, που ανεξαρτήτως της σιωπής τους, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνονται άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί η απρόκλητη και απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου