Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

10 Ιουνίου 2007: Πέφτουν τα κάγκελα της πλαζ στον Άγιο Κοσμά

Εκατοντάδες κάτοικοι του Ελληνικού και των όμορων δήμων όλων των ηλικιών πήραν μέρος στο ξήλωμα των κιγκλιδωμάτων και στον καθαρισμό της, ανταποκρινόμενοι εκείνη τη ζεστή Κυριακή στο κάλεσμα του δήμου για απελευθέρωση της παραλίας από τους επιχειρηματίες.

Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των αγώνων της περιοχής για τους ελεύθερους χώρους έκλεινε με επιτυχία.

Για πρώτη φορά στην Αττική μια ιδιωτική πλαζ μετατράπηκε σε δημόσια από τους ίδιους τους πολίτες.

Τα κάγκελα που εμπόδιζαν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία έπεσαν από τα συνεργεία του δήμου εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών από τον κόσμο.

Ο κόσμος ξεχύθηκε στην παραλία -μερικοί την αντίκριζαν για πρώτη φορά- και άρχισε τον καθαρισμό από τα φύκια που είχε ξεβράσει η θάλασσα τον τελευταίο διάστημα.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης, έφτασε στην παραλία, για να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο για την συμπαράστασή του και την έμπρακτη βοήθεια όλο αυτόν τον καιρό, ανακοινώνοντας παράλληλα τη λήξη της απεργίας πείνας που έκανε από τις 18 Μαΐου 2007.

«Ο αγώνας για ελεύθερες παραλίες συνεχίζεται με άλλες μορφές πάλης» τόνισε στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι ο δήμος μαζί με υπαλλήλους και εθελοντές θα κρατήσει ελεύθερη και καθαρή την παραλία για όλο τον κόσμο.




Πηγή:
www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου