Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Βρήκαν το πάρκο της 129 ΠΥ κλειστό

Σφοδρή αντίδραση της δημοτικής κίνησης «Εκτός Πλάνου» είχαμε χθες, μετά το κλείσιμο του Πάρκου της 129 ΠΥ την Παρασκευή (19/06). Η δημοτική αρχή αποφάσισε να κλείσει ο χώρος «λόγω εργασιών» και ενώ ήταν προγραμματισμένη δράση της «Συνέλευσης Δράσεων για το Ελληνικό».

«Το πάρκο της κατειλημμένης 129 ΠΥ δεν είναι το τσιφλίκι του παππού σου δήμαρχε» αναφέρει η αντιπολιτευόμενη δημοτική κίνηση στην ανακοίνωσή της.

Όλη η ανακοίνωση του «Εκτός Πλάνου»:



«Την Παρασκευή 19/6 έγινε η προγραμματισμένη πορεία της Συνέλευσης Δράσεων για το Ελληνικό ενάντια στην πώληση του πρώην αεροδρομίου. Η πορεία ήταν προγραμματισμένη να τερματίσει στο πάρκο της κατειλημμένης 129ΠΥ και να γίνει στο σημείο αυτό ένα πάρτι.

Φτάνοντας στο εν λόγω πάρκο (το συγκεκριμένο πάρκο είχε ανοιχτεί και καταληφθεί από κατοίκους του Ελληνικού και την προηγούμενη διοίκηση του δήμου το 2009) με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε πάνω στην είσοδο του πάρκου λουκέτο και μια ανακοίνωση πως για αυτή μόνο τη μέρα το πάρκο θα παρέμενε κλειστό λόγω εργασιών!!!

Μάλιστα όταν η συνέλευση συζητούσε για το ποια θα είναι η αντίδρασή της σε αυτό, δυο «αγανακτισμένοι» κάτοικοι (παντού υπάρχουν τέτοιοι τελικά) ήρθαν και μας ζήτησαν το λόγο για ποιο λόγο θέλουμε να μπούμε μέσα και ότι δεν θα ήταν σωστό κάτι τέτοιο. Μεταξύ άλλων τους ξέφυγε (μιας και μάλλον δεν ήθελαν να εκθέσουν τον δήμαρχο που υποστήριζαν εξ αρχής) πως δεν είδαν κατά τη διάρκεια της μέρας κάποιον να κάνει κάποια εργασία. Ένα άλλο που ανέφερε ο ένας εκ των δύο είναι πως επικοινώνησε με αυτόν που έχει το κλειδί και πως δεν μπορεί να ανοίξει. Επίσης του ξέφυγε (προφανώς) πως αυτός που έχει το κλειδί μπορεί να μην έχει καν κάποια ιδιότητα στον δήμο. Μετά την αποχώρησή μας εμφανίστηκε η αστυνομία η οποία έκατσε για αρκετή ώρα.

Δεν είναι κανείς από εμάς αφελής ώστε να πιστέψει πως ειδικά αυτή τη μέρα έγιναν εργασίες. Από καιρό είχε ανακοινωθεί η πορεία και το πάρτι στη 129, κάτι που αναφέρθηκε και σε ΜΜΕ. Άρα και το άκουσε, και το ήξερε και επίτηδες έκλεισε το πάρκο ο δήμαρχος. Είναι γνωστή η στάση του δημάρχου απέναντι στα κινήματα και σε όσους αντιστέκονται στη λεηλασία της ζωής τους. Εδώ όμως δεν είναι μια κάποια διεκδίκηση αλλά ο αγώνας κατοίκων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου. Είναι ταγμένος υπέρ της πώλησης στον Λάτση μιας και οι δουλίτσες που τάζει ο Λάτσης ήταν μέρος των προεκλογικών του υποσχέσεων. Είναι ταγμένος στο πλάι του Λάτση μιας και ήδη βοηθάει με χορηγιούλες στις ανακαινίσεις των παιδικών χαρών ώστε να κάνει πανηγυράκια και να στήνει ταμπέλες με το όνομά του. Ακριβώς όπως έκανε και με το πάρκο της 129 που προσπαθεί να το παύσει από σύμβολο αγώνα για ελεύθερους δημόσιους χώρους και να του συμπεριφέρεται σαν 
να είναι του παππού του το τσιφλίκι! Όχι δήμαρχε …το πάρκο της 129 δεν είναι τσιφλίκι κανενός, άνοιξε το 2009 για να είναι ανοιχτό στο λαό και έτσι θα παραμείνει…»

Πηγή:
www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου