Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΚΕΘΕΑ: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου


Ο εξαρτημένος είναι κάποιος που ξέρουμε. Ένας συγγενής, ένας φίλος, ένας γείτονας. Ο κοινωνικός στιγματισμός κρατάει τον ίδιο και την οικογένειά του
μακριά από τη θεραπεία και εμποδίζει την επανένταξή του στην κοινωνία.

Ας μην αφήνουμε το στίγμα να γίνεται πιο δυνατό από την εξάρτηση.

ΚΕΘΕΑ, Το στίγμα μας είναι η ένταξη

Με κεντρικό μήνυμα "Το στίγμα μας είναι η ένταξη" το ΚΕΘΕΑ διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.


Στόχος της καμπάνιας του για το 2015 είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τις επιπτώσεις του στιγματισμού των εξαρτημένων στη θεραπεία και την κοινωνικής τους ένταξη. Τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ με συναυλίες, ενημερωτικά περίπτερα, διαδραστικά εργαστήρια, εκθέσεις και άλλες δράσεις μας καλούν να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις.

Το ίδιο μήνυμα θα εκπέμψουν με τον πιο ηχηρό τρόπο και τα 155 μέλη θεραπευτικών προγραμμάτων από όλη την Ελλάδα που στις 20 Ιουνίου ολοκληρώνουν τον αγώνα για καθαρή ζωή και αποφοιτούν από το ΚΕΘΕΑ στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί από το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ στο Κάστρο της Καβάλας.

Εκδηλώσεις οργανώνονται επίσης σε σωφρονιστικά καταστήματα όπου λειτουργούν μονάδες του ΚΕΘΕΑ, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται στοχευμένες ενημερωτικές δράσεις σε εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες, καθώς και παρεμβάσεις street-work.


Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΘΗΝΑ

Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, 23/6, 19:00

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης, το 18ΑΝΩ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, διοργανώνουν εκδήλωση η οποία θα περιλαμβάνει: ομιλίες, εργαστήρια, δρώμενα και συναυλία με τη μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ και τη φιλική συμμετοχή του Στάθη Δρογώση και της Τζωρτζίνας Καραχάλιου. Στο χώρο θα βρίσκεται και η κινητή μονάδα ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.


Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, 24/6, 16:00-18:00

Ανοικτή ομιλία με θέμα: "Η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων", στην αίθουσα Αντώνης Τρίτσης. Δείτε περισσότερα.

Πλατεία Κλαυθμώνος, 26/6, 21:00

Συναυλία με τη συμμετοχή των μουσικών σχημάτων και των ομάδων χορού του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Από το πρωί της ίδιας μέρας το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, σε συνεργασία με το Δήμο της Αθήνας, διασχίζει διαβάσεις ζωής στην πόλη και πραγματοποιεί ενημερωτικές δράσεις και happenings σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.


ΚΥΨΕΛΗ, ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Δροσοπούλου & Τήνου,1/7, 21:00

Συναυλία με τους Κωνσταντίνο Παριορίτσα και Δημήτρη Τάσαινα The soul Vibrators.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί εικαστική παρέμβαση στην οδό Δροσοπούλου με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ

Άγιος Διονύσιος, Λιμάνι, 26/6, 19:00 - 22:00
 
Ενημερωτικό περίπτερο, θεατρικό δρώμενο, graffiti, συναυλία με τους «ΧΟΡΔΕΣ» και «ILLEGAL OPERATION», έκθεση ζωγραφικής και χορευτικό δρώμενο από το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, συλλογική κουζίνα και διανομή φαγητού σε άστεγους σε συνεργασία με την Αλληλεγγύη Πειραιά.

Την ίδια μέρα, επίσης, 10:00-18:00, θα λειτουργήσει ενημερωτικό περίπτερο στο πεζόδρομο της Σωτήρος και 16:00-19:00 στον σταθμό του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις στον Πειραιά

Πηγή & οι εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου