Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Σμύρνης

To 4o Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης επισκέφθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς, όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή και Δρα Ψυχολογίας, κ. Νίκο Σιούτα, και τον Σύλλογο Διδασκόντων για τις πρωτότυπες μορφές βιωματικής εκπαίδευσης που εφαρμόζονται, σε συνδυασμό με το επίσημο πρόγραμμα.

«Στόχος μας είναι σχολείο που θα είναι ανοιχτό στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, που θα βάζει στο κέντρο το μαθητή. Ένα σχολείο ανοιχτό σε ιδέες και καινοτόμες δράσεις. Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία. Ένα σχολείο που θα προαγάγει τη γνώση μέσα από βιωματικές δράσεις, θα καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση και θα προετοιμάζει το μαθητή για τη ζωή», είπε ο Διευθυντής παρουσιάζοντας το μοντέλο εκπαίδευσης, που στηρίζεται στις παιδαγωγικές αρχές του Δελμούζου και του Γληνού.

Ο υπουργός ξεναγήθηκε στις σχολικές αίθουσες και στην πράσινη ταράτσα με τον βιολογικό λαχανόκηπο, όπως και στον μετεωρολογικό σταθμό.

Είδε τον αισθητήρα καταγραφής σεισμών, που έχει εγκατασταθεί σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, το ηλιακό φουρνάκι, τα σημεία για ανακύκλωση και το κατοπτρικό τηλεσκόπιο του σχολείου, το οποίο, πέραν των άλλων, επιφυλάσσει κάθε πρωί μουσική υποδοχή στους μαθητές του.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, επεσήμανε τη σημασία που έχει η συλλογική προσπάθεια του διευθυντή, των δασκάλων, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και την τοπικής κοινωνίας, στην στήριξη των πρωτοβουλιών του σχολείου και του καινοτόμου και συνεργατικού μοντέλου του, που σέβεται τις κλίσεις των μαθητών, το πνεύμα ελευθερίας, τη χαρά της μάθησης και τη συνείδηση της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, το nstv.gr γράφει:
O Νίκος Σιούτας Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης και Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής υπό τον Στ.Τζουλάκη , πρ.Εντεταλμένος του Δήμου σε Θέματα Τύπου φιλοξένησε στο γραφείο του τον Υπουργό Παιδείας Αρ.Μπαλτά. 
Δημιουργεί απορίες πολιτικού περιεοχομένου φυσικά, γιατί ένας από τους παραγωγικότερους ''Δασκάλους'' της πόλης ΔΕΝ αξιοποιείται από την Δημοτική Αρχή ΚΑΘΟΛΟΥ στο γνωσιακό του Αντικείμενο δηλαδή την Παιδεία, όντας Δημοτικός Σύμβουλος, όταν το έργο του έχει τιμηθεί ΚΑΙ από τον ίδιο τον Υπουργό με την επίσκεψη αυτή. 
Φαίνεται η Δημοτική αρχή εκτίμησε... μόνο τα δημοσιογραφικά/επικοιωνιακά του προσόντα, αλλά και αυτά για λιγότερο από ένα έτος. Ο Σιούτας έχει πρόσφατα παραιτηθεί από Εντεταλμένος Τύπου αφήνοντας σαφείς αιχμές για την στήριξη που ΔΕΝ ελαβε από τον Δήμαρχο Τζουλάκη στην προσπάθειά του να κεντροποιήσει και να διακινήσει ολοκληρωμένα το συνολικό δημοτικό έργο του Δήμου Νέας Σμύρνης. Φαίνεται οτι στα "ολιγοπωλιακά μαγαζάκια" ΔΕΝ αρέσει η κεντροποίηση της επικοινωνίας. 
Παραθέτουμε κείμενο του Νίκου Σιούτα για την επίσκεψη του Υπουργού:
γράφει Νίκος Σιούτας , Διευθυντής 4ου Δημοτικού Σχολείου:
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΜΠΑΛΤΑΣ ΣΤΟ 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης 
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης και ο Διευθυντής του κ. ΝΙΚΟΣ ΣΙΟΥΤΑΣ έχουν ταυτιστεί στη συνείδηση των Νεοσμυρνιωτών αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας ως φορείς ενός συστήματος εκπαίδευσης που ξεφεύγει από παραδοσιακές νόρμες και εμφορείται από τις παιδαγωγικές αρχές 
του Αλέξανδρου Δελμούζου και τη βιωματική μάθηση. 
Ο υπουργός Παιδείας κ Μπαλτάς επισκέφθηκε σήμερα το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης και αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Σχολείου ενημερώθηκε λεπτομερώς για το πλαίσιο λειτουργίας και το μοντέλο που εφαρμόζεται τα τελευταία 4 χρόνια από τον απερχόμενο Διευθυντή κ. ΝΙΚΟ ΣΙΟΥΤΑ. 
Εντυπωσιάστηκε από τους δείκτες ποιότητας και τον τρόπο που προσεγγίζουν τη γνώση και χαρακτήρισε το συγκεκριμένο Σχολείο πραγματικό χώρο χαράς και δημιουργικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου