Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Συνεχής ενημέρωση: Όλες οι εξελίξεις ενόψει του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου

Αναμένονται οι ανακοινώσεις για τους περιορισμούς στη λειτουργία των τραπεζών και τις αναλήψεις - Διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής, με σκληρή κριτική στην απόρριψη από το Eurogroup του αιτήματος της ελληνικής πλευράς για παράταση κατά ένα μήνα του υπάρχοντος προγράμματος - Υπέβαλε εκ νέου αίτημα στους ευρωπαίους ηγέτες - Παράταση της παροχής έκτακτης χρηματοδότησης από την ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA, αλλά χωρίς αύξηση.

Όλες οι εξελίξεις εδώ σε liveblog μέσω του left.gr.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις μετά την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την προσεχή Κυριακή 5 Ιουλίου.

Η σχετική πρόταση του υπ. Συμβουλίου εγκρίθηκε με 178 ναι ύστερα από τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής το βράδυ του Σαββάτου.

Με νέο διάγγελμα το βράδυ της Κυριακής, ο πρωθυπουργός ασκώντας σκληρή κριτική στην απόφαση του Εurogroup, γνωστοποίησε πως υπέβαλε νέο αίτημα παράτασης του ελληνικού προγράμματος προς τους ευρωπαίους ηγέτες.

Λίγο μετά τις 9.00 μ.μ. ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπ. Συμβουλίου, μετά το πέρας του οποίου αναμένεται να υπάρξουν διευκρινιστικές δηλώσεις για τη λειτουργία των τραπεζών τις προσεχείς ημέρες, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, εισηγείται την ενεργοποίηση μέτρων τραπεζικής αργίας και περιορισμού στις τραπεζικές αναλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου