Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Συνεχής ενημέρωση: Οι εξελίξεις ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου

Τελεσιγράφων και κινδυνολογίας συνέχεια από τους δανειστές και τους εγχώριους υποστηρικτές τους - Με εκβιαστικά διλήμματα τάχθηκαν
υπέρ του «ναι» οι Μέρκελ, Γιούνκερ, Ολάντ και Σαμαράς - Κυβερνητικές πηγές αναλύουν ένα προς ένα τα σημεία στα οποία, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν δίνει λάθος πληροφόρηση η ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η πρόταση των θεσμών δεν δίνει καμία προοπτική στην ελληνική οικονομία αλλά, αντίθετα, θα αποτελούσε ένα «συμβόλαιο μόνιμης και "νόμιμης" ομηρίας της χώρας».

Κλειστές για έξι εργάσιμες ημέρες, από την Δευτέρα 28/6 έως και την Δευτέρα 6/7 και ανώτατο όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ τα 60 ευρώ στο πλαίσιο των ελέγχων κεφαλαίων στις τραπεζικές συναλλαγές - Φιλολαϊκά μέτρα η μονομερής απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στο κλείσιμο της στρόφιγγας.

Την πλήρη πρόταση των θεσμών δημοσίευσε σε μετάφραση η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΞ την ώρα που κυβερνητικές πηγές ανέλυσαν τις ανακρίβειες του Ζ. Κλ. Γιούνκερ τονίζοντας ότι η πρόταση των θεσμών δεν δίνει καμία προοπτική στην ελληνική οικονομία αλλά, αντίθετα, θα αποτελούσε ένα «συμβόλαιο μόνιμης και "νόμιμης" ομηρίας της χώρας».

Κυβερνητικοί κύκλοι έδωσαν επίσης απαντήσεις για θέματα που αφορούν το κλείσιμο των τραπεζών, όπως η αγορά καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων (διαβάστε αναλυτικά) την ώρα που εντείνονται μέσα και έξω από την Ελλάδα οι εκβιασμοί και η εκστρατεία «υπέρ του ναι» στην απαράδεκτη πρόταση των θεσμών.
Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις σε liveblog μέσω του left.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου