Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

74η Επέτειος από την Μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση της Ένωσης Κρητών στο Άλσος Νέας Σμύρνης (video)

γράφει η Δήμητρα Σέκη

Στο Άλσος της Νέας Σμύρνης η Ένωση Κρητών παρουσίασε την εκδήλωση για τον εορτασμό της 74ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, της επιχείρησης
κατάληψης της Μεγαλονήσου από τους Γερμανούς κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με το συνθηματικό όνομα «Επιχείρηση Ερμής».

Με την επιχείρηση αυτή οι Γερμανοί κατάφεραν να καταλάβουν το νησί από τις αγγλοελληνικές συμμαχικές δυνάμεις, ωστόσο αυτή τους η επιτυχία κόστισε τόσο πολύ, που δεν επιχείρησαν ξανά άλλη αεροπορική έφοδο της ίδιας κλίμακας κατά την διάρκεια του πόλεμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία με αναφορές στους πεσόντες της μάχης, ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε το σχήμα των φίλων της Ένωσης Κρητών.

Η Ράνια Παπαδημητρίου, ταμίας της Ένωσης, μιλώντας στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της πόλης www.nstv.gr, σχολίασε την εκδήλωση και την αυξημένη δραστηριότητα της Ένωσης. Τόνισε δε ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή παιδικών χορευτικών.

Ο Γιάννης Τσούμος, γραμματέας της Ένωσης, ενημέρωσε για τις επερχόμενες δραστηριότητες στις 12 και 13 Ιουνίου στο Άλσος, αλλά και για τη συμμετοχή της Ένωσης στην εκδήλωση στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά στις 28 Ιουνίου στα πλαίσια της ενίσχυσης του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά.


Φυσικά από την εκδήλωση δεν έλειψαν τα παραδοσιακά κεράσματα και κυρίως η τσικουδιά.


Πηγή: www.nstv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου