Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Κάποιοι θέλουν να αλλάξουν την ιστορία

γράφει ο πιτσιρίκος

Παρακολουθώντας τα δημοσιεύματα και τις συζητήσεις για τις διαπραγματεύσεις και την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, σου δημιουργείται η εντύπωση πως η Ελλάδα δεν είναι μια χρεοκοπημένη χώρα αλλά μια χώρα που κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.

Θα ήθελα να θυμίσω σε αυτούς που το έχουν ξεχάσει πως η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010.

Από το 2010, η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Αυτός ήταν ο λόγος που προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης και μπήκε στα Μνημόνια.

Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν χειρότερα για το ελληνικό δημόσιο χρέος και την ελληνική οικονομία, μετά από το 2010.

Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά όχι μόνο δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση αλλά η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε δραματικά, με αποτέλεσμα λουκέτα, τεράστια αύξηση της ανεργίας, φτωχοποίησηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, αυτοκτονίες και μετανάστευση χιλιάδων Ελλήνων στο εξωτερικό.

Η αποτυχία αυτών των κυβερνήσεων έφερε στην κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ενώ, ήδη, υπήρχε γενική παραδοχή στο εξωτερικό και το εσωτερικό πως το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχαν με την πολιτική τους στην Ελλάδα, και πως τα πράγματα για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες πολίτες θα γίνουν χειρότερα τα επόμενα χρόνια, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική.

Αυτή είναι η κατάσταση μέχρι σήμερα.

Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά η πραγματικότητα είναι πως η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010.

Και χρεοκόπησε μετά από την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών από συγκεκριμένες κυβερνήσεις και συγκεκριμένους πολιτικούς.

Αναρωτιέται κάποιος γιατί όλοι αυτοί οι δημοσιολογούντες που σήμερα είναι στα κάγκελα κατά της σημερινής κυβέρνησης δεν έβγαζαν κουβέντα όλες αυτές τις δεκαετίες που η χώρα ξεσκιζόταν από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.

Γιατί δεν κατήγγειλαν τότε τις πολιτικές και τους πολιτικούς που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία;

Η απάντηση είναι απλή:

Όταν τρώνε, δεν μιλάνε.

Και έφαγαν πάρα πολύ όλοι αυτοί.

Το πρόβλημά τους σήμερα είναι πως δεν τρώνε. Και θέλουν αλλαγή της κυβέρνησης, για να φάνε και πάλι. Αυτός είναι ο λόγος που είναι έξαλλοι.

Ένας ακόμα λόγος που είναι έξαλλοι σήμερα είναι πως δεν είναι λίγοι αυτοί που αποδίδουν και σε αυτούς ευθύνες για τη στάση τους στα χρόνια της πασοκονεοδημοκρατίας.

Δεν θα κουραστώ να γράφω πως αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη για αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία το 2010, η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα προς τα μπροστά.

Εγώ το γράφω και το ξαναγράφω -επί πέντε χρόνια- και περιμένω τη στιγμή που θα το καταλάβουν όλοι αυτό.

(Μια από τις μεγάλες ατυχίες της Ελλάδας ήταν πως οι διανοούμενοι και οι «πνευματικοί άνθρωποι» της χώρας είχαν καταντήσει κρατικοδίαιτοι και τζουτζέδες των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι πως κανείς από αυτούς δεν κάνει σήμερα την αυτοκριτική του. Βέβαια, αν την κάνει, θα πρέπει να παραδεχτεί πως ήταν ένα σκουπίδι και έζησε σαν σκουπίδι. Μεγάλη η φτώχεια της Ελλάδας σήμερα σε ανθρώπους του πνεύματος και των γραμμάτων. Όλοι αυτοί είναι bon pour l’ orient.)

Πηγή: pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου