Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Για όσους φίλους με ρωτάνε για το δημοψήφισμα...

γράφει ο Γιώργος Κοκκίνης *


Το ερώτημα για όσους δεν κατάλαβαν είναι αν ψηφίζουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών. Πιο απλό δεν γίνεται. Τώρα ο καθένας το μεταφράζει όπως το αντιλαμβάνεται ή όπως τον συμφέρει και ορθώς πράττει.

Τα κόμματα πήραν θέση όλα, είπαν ακριβώς τι σημαίνει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ για το καθένα. Θέση φυσικά πήραν και οι παπαγάλοι - τρομοκράτες της διαπλοκής.

Ψύχραιμα και πολιτισμένα λοιπόν, παίρνουμε θέση την Κυριακή όλοι (αν τελικά χρειαστεί) ανάλογα με την αντίληψή μας, τους φόβους μας , τις ανάγκες μας, τις καταβολές μας, τα συμφέροντά μας, τα πιστεύω και τις ιδέες μας.



Για μένα είναι μια μικρή ευκαιρία για πάλη στην κοινωνία και δημιουργία συσχετισμών εκ νέου, με στόχο σε πρώτη φάση την συμβολική αλλά και ουσιαστική αντίσταση στο σύστημα και στην συνέχεια την σταδιακή συνειδησιακή όμως ανατροπή του τελευταίου. Αγώνας παντού και σταθερά.


Η θέση μου είναι ξεκάθαρη εδώ και αρκετό καιρό και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας ή δημιουργίας ψευδοδιλημμάτων.


Όπως έγραψα και προχτές, πριν καν βγουν τα κόμματα και τοποθετηθούν στην βουλή, η απάντησή μου είναι ΟΧΙ σ' όλα.

  • ΟΧΙ στα μνημόνια
  • ΟΧΙ στην υποδούλωση
  • ΟΧΙ στους εκβιασμούς
  • ΟΧΙ στην τρομοκρατία των δοσίλογων
  • ΟΧΙ στην Γερμανική οικονομική κατοχή
  • ΟΧΙ σε καμία συμφωνία με τους τοκογλύφους και τα τσιράκια τους
  • ΟΧΙ σε κανενός είδους λιτότητα, η οποία ποτέ δεν είναι υπέρ των πολλών
  • ΟΧΙ σ' αυτή την αντιδημοκρατική, βάρβαρη, ληστρική, εχθρική και αντιλαϊκή Ευρώπη!
Όταν λέμε ΟΧΙ , λέμε ΟΧΙ , εννοούμε ΟΧΙ και ψηφίζουμε ΟΧΙ σε όλα τα παραπάνω. Έτσι πρέπει να φτάσει το μήνυμα στην κάλπη για να έχει ουσιαστική αξία, κατ' εμέ πάντα.

ΥΓ: Μην αγχώνεστε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγει η Ελλάδα τώρα τουλάχιστον απ' το ευρώ, το ξεκαθάρισε και ο πρωθυπουργός αυτό και οι ξένοι. Άρα μην τσιμπάτε και παίζετε το παιχνίδι τους. Η προσπάθεια για δημιουργία σύγχυσης και φόβου θα ενταθεί κι άλλο τις επόμενες ημέρες, το κόλπο ήταν αναμενόμενο. Ο εχθρός έχει πλέον φανερωθεί. Το μόνο που θέλουν να πετύχουν είναι να αποδεχτεί ο Έλληνας οποιαδήποτε συμφωνία του παρουσιάσουν. Το χατήρι (ρήξη με όλες τις λυκοσυμμαχίες) σε κάποιους από εμάς δεν θα γίνει πάντως, αυτό θα μας πάρει καιρό!




* πολίτης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης,
πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος
με τη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης

1 σχόλιο:

  1. εγω ψηφισα ΣΥΡΙΖΑ γιατι μου αρεσε το προγραμμα της Θεσσαλονικης........................................ που στο διαλο πηγε ???????
    δεν τον ψηφισα να μην εχω σημερα να πληρωσω το φροντηστηριο των παιδιων μου που τους χρωσταω σημερα εληξε η ΔΕΗ και την χρωσταω
    και την επισκεψη στον οδοντιατρο που πηγα την κορη μου σημερα την χρωσταω
    πηγα super market και τα εφαγα τα 60 ΕΥΡΟ που πηρα απο το ΑΤΜ
    ΟΧΙ θα ψηφισω την κυριακη που ερχετε αλλα ΟΧΙ πια υποστηρικτικα προς την κυβερνηση
    που δεν ξερει τι κανει και που παει .Με ολους τους ασυναρτητους που εχει βαλει βλεπε ΜΠΑ(βα)ΡΟΥΦΑΚΗ βλεπε ΖΩΗ ξερολα ! Βλεπε Δρητσα στον ΠΕΙΡΑΙΑ τον ΟΛΠ .
    Βλεπε Βαλαβανη (σε ομηλια για τον ολπ προεκλογικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή