Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ

Ρύθμιση που θα δίνει «γενναία και ουσιαστική λύση» σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ, θα ανακοινωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επανέλαβε, δε, ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ΔΕΗ να είναι για πάντα δημόσια.

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Νικόλαου Μαυραγάνη, υποστήριξε ότι η ΔΕΗ κάνει ήδη κάποιες ρυθμίσεις, όμως είναι ανεπαρκείς και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.



«Χρειάζεται να δούμε πιο ριζοσπαστικά μέτρα. Το Υπουργείο βρίσκεται σε ουσιαστικό διάλογο με τη Διοίκηση της ΔΕΗ και στις αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα, Τρίτη, θα είναι έτοιμη η ρύθμιση. Είμαστε στη τελική φάση της επεξεργασίας και θα προτείνουμε ένα νέο σχέδιο που θα ρυθμίζει με γενναίο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα αυτό, ώστε να δώσει την ευκαιρία να κάνουν νέα αρχή χιλιάδες νοικοκυριά», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επεσήμανε δε, ότι από την εξέλιξη αυτή θα ευνοηθεί και η ΔΕΗ, η οποία θα αντλήσει ρευστότητα για να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά την πολιτική της και να βελτιώσει την προοπτική της.

«Ευτυχώς η ΔΕΗ συνεχίζει και θα συνεχίσει για πάντα, τουλάχιστον αυτή είναι η διάθεση από πλευρά μας, να είναι δημόσια. Το Δημόσιο είναι ο βασικός μέτοχος και οφείλουμε να στηρίξουμε αυτόν τον μεγάλο γίγαντα που πάνω του στηρίζεται η Ελλάδα» κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα η ΔΕΗ θα παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα διακανονισμών, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες καταναλωτές να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς την επιχείρηση σε περισσότερες δόσεις απ’ ότι σήμερα, και με σημαντική μείωση της προκαταβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου