Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Υδρούσα: Προσεχώς συναυλίες, γάμοι και πλωτό μπαρ

Τα χειρότερα σενάρια για την επένδυση της Υδρούσας φαίνεται ότι επαληθεύονται.

Με χθεσινή της παρουσία στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η Κατερίνα Λάσπα, σύζυγος του επιχειρηματία
που έχει υπενοικιάσει το ιδιωτικό νησί απέναντι από τη Βούλα αποκάλυψε τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα σχέδια για το νησί, που μόνο... πονοκέφαλο φέρνουν στους κατοίκους της Βούλας και των 3Β.

Όπως είπε η γνωστή τηλεπερσόνα σε μια τηλεοπτική παρουσία που είχε περισσότερο εμπορικό παρά ενημερωτικό χαρακτήρα, ουδέποτε αγόρασαν οικογενιακώς το νησί, αλλά το υπενοικίασαν για 25 χρόνια.

Κάνοντας ένα μάλλον σκόπιμο λάθος, η Κατερίνα Λάσπα ανέφερε ότι τα καραβάκια που θα προσεγγίζουν το νησί θα αναχωρούν από την «3η Μαρίνα της Βούλας» και το ταξίδι θα διαρκεί 10-12 λεπτά. Φυσικά, 3η Μαρίνα υπάρχει μόνο στη Γλυφάδα, από όπου άλλωστε το ταξίδι στην Υδρούσα μπορεί να διαρκέσει τόσο.

Για φέτος, οι επιχειρηματίες σχεδιάζουν την τοποθέτηση σειρών από ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία. Ένα μόνιμο πλωτό μπαρ, μια επιλογή - παραθυράκι για να παρακαμφθεί η αυστηρή περιβαλλοντική και πολεοδομική νομοθεσία, θα σερβίρει ποτά και φαγητό. Το αντίτιμο μεταφοράς στο νησί, όπως είπε η Κατερίνα Λάσπα, θα είναι «συμβολικό» και «θα εξασφαλίζει και την τιμή της παραμονής».

Τα «χοντρά» όμως έπονται.

Όπως είπε η παλαίμαχος τηλεπαρουσιάστρια, υπάρχει σχεδιασμός να δημιουργηθεί κι ένα μικρό θεατράκι 500 ατόμων, ένα εκκλησάκι. Θα γίνονται παραστάσεις, συναυλίες... Αλλά αυτό εν ευθέτω χρόνω.

Φυσικά, θέατρο 500 θέσεων μόνο μικρό δεν είναι. Το δε σχεδιαζόμενο εκκλησάκι δεν σημαίνει τίποτε άλλο από υποδομή για γαμήλιες και άλλες κοινωνικές δεξιώσεις, ενδεχομένως δε και προετοιμασία για νομιμοποίηση άλλων κατασκευών.

Μετά και από τις χθεσινές δηλώσεις από μεριάς των επιχειρηματιών, μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και της δημοτικής αρχής, που έχει κηρύξει μεν φραστικά τον «πόλεμο» στην «αντικοινωνική επένδυση» όπως την έχει χαρακτηρίσει δημοσίως ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αλλά προς το παρόν... ρίχνει μόνο άσφαιρα.

Ακόμη παραμένει επίκαιρη η σταθερή θέση των φορέων της Βούλας για ματαίωση των συγκεκριμένων σχεδίων.

Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου