Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Συνελήφθησαν «βαρόνοι» ναρκωτικών που τα διακινούσαν στα Νότια Προάστια και ζούσαν με χλιδή στη Γλυφάδα

Με μία πολυτελή Πόρσε Καγιέν και πούρα Αβάνας κυκλοφορούσαν στη Γλυφάδα οι δύο αρχηγοί του μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε το Σαββατοκύριακο από την ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, οι οποίοι είχαν έδρα σε περιοχές των νοτίων προαστίων, όπου διέμεναν σε χλιδάτες οικίες κάνοντας «μεγάλη» ζωή. Κανείς, ωστόσο, δεν γνώριζε ότι τα έσοδά τους προέρχονταν από εισαγωγές και εξαγωγές τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, όπως κοκαΐνη, σκανγκ και ηρωίνη.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έκανε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Γλυφάδα, Άλιμο, Βουλιαγμένη, Βούλα, Καλλιθέα
Αγία Βαρβάρα, Αργολίδα, Μεσσηνία και Ηγουμενίτσα, συλλαμβάνοντας συνολικά οχτώ άτομα, Έλληνες και Αλβανούς.

Ανάμεσά τους βρίσκονται άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών αλλά παρόλαυτά κυκλοφορούσαν για χρόνια ελεύθεροι γεμίζοντας τις «πιάτσες του θανάτου» με παραισθησιογόνες ουσίες. Δύο από αυτούς, μάλιστα, έκαναν ζωή… golden boys στη Γλυφάδα συχνάζοντας σε χλιδάτα μπαρ και εστιατόρια.

Σε οικήματα που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα εντοπίστηκαν δύο φυτείες με μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης (περίπου 1.000-1.500 δέντρα) και σύγχρονες εγκαταστάσεις φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών είναι ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τη γρήγορη ανάπτυξη των καλλιεργειών. Έπαιρναν μάλιστα όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην εντοπίζονται από τις Αρχές. Άλλαζαν συχνά κινητά τηλέφωνα, είχαν τσιλιαδόρους και μιλούσαν με κωδικές ονομασίες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη του κυκλώματος, τα οποία σίγουρα είναι περισσότερα από τον αριθμό των συλλήψεων, εκτός από να παράγουν ναρκωτικά εισήγαγαν κάνναβη από την Αλβανία και στη συνέχεια τη διακινούσαν στην Αττική και την Πελοπόννησο. Είχαν δε αναπτύξει σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών σε διάφορες χώρες εξάγοντας και αυτοί την κάνναβη που παρήγαγαν, την οποία διαφήμιζαν ως πολύ ποιοτική για να πετύχουν καλύτερες τιμές.

«Είχαν άκρες σε διάφορες χώρες. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε πόσες αλλά βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή με Αστυνομίες άλλων χωρών. Οι δράστες εμφανίζονταν ως… μετρ του είδους και γι’ αυτό κατάφερναν να πείσουν τους πελάτες τους. Οι αρχηγοί έδιναν εντολές και οι άλλοι εκτελούσαν», λέει αρμόδια πηγή.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων μεγάλο αριθμό όπλων, πυρομαχικών, πολυτελή αυτοκίνητα και μετρητά. Τα όπλα και τα πυρομαχικά έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες του παρελθόντος. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κακουργηματικές πράξεις στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι έρευνες συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ με τους αστυνομικούς να αναζητούν, μεταξύ άλλων, σε ποιες οικονομικές δραστηριότητες «ξέπλεναν» τα έσοδά τους οι έμποροι ναρκωτικών.

Το αρχηγείο της Αστυνομίας δεν έχει κάνει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου