Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Διπλό χτύπημα στη διαπλοκή: Σχεδόν έτοιμο το ν/σ για τηλεοπτικές άδειες, την Τετάρτη το πρώτο πόρισμα για το χρέος

«Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σχεδόν έτοιμο, καθώς απομένουν μερικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί», υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».

Ο ίδιος τονίζει ότι μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί «ακόμη μία δομική μεταρρύθμιση στο πεδίο των ΜΜΕ, ώστε να διασφαλιστούν τα επικοινωνιακά δικαιώματα των πολιτών και να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής».

«Το καθεστώς της ιδιότυπης νομιμοφάνειας των τηλεοπτικών σταθμών πλησιάζει στο τέλος του», σημειώνει, ενώ προαναγγέλλει και την επεξεργασία ρύθμισης που θα διέπει τη λειτουργία των ψηφιακών ΜΜΕ, καθώς και τη δημιουργία μητρώου online media, στο οποίο οι ιδιοκτήτες που θα εγγράφονται θα απολαμβάνουν παροχές, όπως τη δυνατότητα συμμετοχής τους στην κρατική διαφήμιση.


Στο μεταξύ, στη δημόσια ακρόαση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, θα προβεί τη Δευτέρα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Το διήμερο 17-18 Ιουνίου, εξάλλου, θα ανακοινωθούν τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία διενεργεί λογιστικό έλεγχο του χρέους εξετάζοντας τη νομιμότητά του.

Πηγή: www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου