Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Μεγάλη συμμετοχή στη μάχη για το Πάρκο Τρίτση!


Από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, πάνω από 450 κάτοικοι της Δ. Αττικής συμμετείχαν χθες στον καθαρισμό του Πάρκου Τρίτση. Παρόντα στελέχη

της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτές που «στρώθηκαν στη δουλειά» - κι αυτοί…

Κόσμος πολύς, κόσμος έτοιμος για δουλειά -καθώς και για τη συνέχεια του διεκδικητικού αυτού αγώνα- έσπευσε στο ανεκτίμητο, αλλά εγκαταλελειμμένο Πάρκο των χιλίων στρεμμάτων. Η προσέλευση άρχισε λίγο πριν από τις 10 πμ.

Ο καθαρισμός ήταν «διπλός». Ο χώρος έπρεπε να απαλλαγεί από τα σκουπίδια (αυτό το ανέλαβαν οι εθελοντές), αλλά και από τα πανύψηλα χόρτα που εγκυμονούσαν μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς. Για τη δεύτερη αποστολή χρειάζονταν και ειδικά μηχανήματα και, ευτυχώς, υπήρξαν.



Βοήθεια και μηχανήματα παρείχαν οι δημοτικές αρχές Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Περιστερίου. Φορτηγό προσέφερε ο Δήμος Αιγάλεω. Παρών ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ), οι Φίλοι του Πάρκου, κινήσεις πολιτών και πολλοί, πολλοί εθελοντές.

Παρόντες οι δήμαρχοι Περιστερίου Α. Παχατουρίδης (είναι και πρόεδρος του ΑΣΔΑ), Αγ. Αναργύρων Ν. Σαράντης, Ιλίου Ν. Ζενέκος, Αγ. Βαρβάρας Γ. Καπλάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Τσόγκας, σύμβουλοι και στελέχη της Περιφέρειας.

Ακόμη. ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Μπαλάφας και ο Κ. Ζαχαριάδης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, Χ. Καφαντάρη και Ελ. Αυλωνίτη.

Η παρουσία των βουλευτών δεν ήταν τυπική - συμβολική, καθώς ανέλαβαν επικεφαλής ομάδων καθαρισμού.

Τη δράση που, όπως αποδείχθηκε, βρήκε σημαντικότατη ανταπόκριση, οργάνωσαν οι δημοτικές κινήσεις «Αλληλέγγυα Πόλη - Ίλιον» και «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας» των Αγ. Αναργύρων.

Οι δυο δημοτικές κινήσεις, καθώς άλλοι φορείς και πρωτοβουλίες πολιτών, μάχονται για τη σωτηρία του Πάρκου που τώρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες της εγκατάλειψης και της έλλειψης χρηματοδότησης.

Σε σχετική ανακοίνωση των δυο δημοτικών κινήσεων αναφερόταν:

«Δεν απεμπολούμε τις κακουργηματικές ευθύνες Κυβερνήσεων και Διοικήσεων, Εκλεγμένων κι Ορισμένων, αλλά διασφαλίζουμε την «ύπαρξη» του Πάρκου για να διεκδικήσουμε και τα δίκαια αιτήματά μας. Κόβουμε τα ξερά χορτάρια για την αποφυγή πυρκαγιάς κατά τους θερινούς μήνες. Υπερασπιζόμαστε το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» για να μπορούμε να μιλάμε για Πάρκο.
Αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε και πρέπει να είναι οι Δήμοι, ο ΑΣΔΑ, αλλά και το Υπουργείο με την υλικοτεχνική και ουσιαστική τους στήριξη, αλλά και όλοι και όλες εμείς, οι δημότες, οι σύλλογοι, οι ομάδες, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες αυτού του μοναδικού και μεγαλύτερου οργανωμένου πνεύμονα πρασίνου στην Αθήνα. Αναμένουμε επίσης την ανταπόκριση των Προσκόπων, των Οδηγών, των Εθνοτοπικών και Αθλητικών συλλόγων, των Εθελοντικών ομάδων, στην ενημέρωση και συμμετοχή των μελών τους που ξέρουμε ότι πονάνε για τη φύση, τους ανθρώπους και τον τόπο μας.
Φοράτε λοιπόν τη φόρμα εργασίας σας, παίρνετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό, γάντια κήπου και μπόλικη διάθεση και έρχεστε να γίνουμε ομάδα. Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματεροού και ο Δήμαρχος, με απόφαση τους, θα στηρίξουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με υλικοτεχνικές υποδομές και προσωπικό. Παρόλα αυτά όποιος-όποια διαθέτει χορτοκοπτικά εργαλεία, χειροκίνητα ή μηχανές, τα φέρνει μαζί του».
Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου