Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ελληνικό: Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος στον "Αγρό"

Την Κυριακή 7 Ιουνίου, στο Ελληνικό, στον χώρο του «Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού» , με αφορμή τον γιορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον, διοργανώθηκε συνάντηση - εκδήλωση από την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό», την Πρωτοβουλία «Ένα πάρκο για όλους», τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Βλαστός» και τον «Αγρό».

Πολλοί φίλοι παραβρέθηκαν, αντάλλαξαν μαζί μας τις ιδέες τους για τις καλλιέργειες του «Αγρού» και φύτεψαν μαζί μας ντομάτες. Ορισμένοι φεύγοντας πήραν και φυντανάκια ντομάτας για να τα φυτέψουν στο σπίτι τους. Επίσης προσφέραμε σε όλους ντοματάκια και αγγούρια παραγωγής του «Αγρού» που είχαν ωριμάσει.

Στη συνέχεια καθίσαμε όλοι στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικού και μιλήσαμε για το πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και για όσα προγραμματίζονται από τις προαναφερόμενες συλλογικότητες.

Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση έκλεισε με σπιτικά εδέσματα που είχαν φέρει οι παρευρισκόμενοι από τα σπίτια τους και κρασί που προσέφεραν ο «Βλαστός» και ο «Αγρός».

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη συζήτηση ήταν: ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής Μίλτος Ευσταθιάδης, Μαρία Νερούτσου, Αγγελική Λεβέντη και Ζωή Ράϊκου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γλυφάδας Τάσος Ταστάνης και ΒΒΒ Θάνος Ματόπουλος, καθώς και αρκετοί πολίτες από τους Δήμους Αλίμου, Π. Φαλήρου, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, και φυσικά, Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Οι συναντήσεις μας θα συνεχιστούν και περιμένουμε ακόμη περισσότερους φίλους που μαθαίνουν για τις δράσεις του «Αγρού» να τον επισκεφτούν.

Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου