Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ομοφοβικά σχόλια & διαφημιστικά τρικ στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου!

Την επιστολή - κάλεσμα προς τους Δημότες από τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Χατζηδάκη έφερε στο προσκήνιο ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κ. Μπίτσικας.

(Διαβάστε εδώ την επιστολή του Δημάρχου)

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπίτσικας παρουσίασε κείμενο που καλούσε τους Δημότες να συνάψουν δωρεάν(;) Συμβόλαιο με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και το οποίο παρουσίαζε τους όρους του προγράμματος.



Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης, αφού πρώτα παρέθεσε τις αμφιβολίες του για το εάν αυτό αποτελεί όντως «δωρεάν προσφορά» (στο θέμα είχε αναφερθεί και ο κ. Βασιλείου), στη συνέχεια σχολίασε τα εξής: «Βλέπω εδώ, στο προοίμιο της επιστολής σας, να λέτε: "να σας εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, είτε ως Δήμος, είτε μέσω των επιρροών μας, που βασίζονται στο κύρος του Δήμου κτλ"».

Και συνέχισε ο κ. Μπίτσικας: «Κύριε Δήμαρχε δεν θα έπρεπε να ενημερωθεί πρώτα το Δημοτικό Συμβούλιο, που αποτελεί το ανώτατο όργανο Διοίκησης του Δήμου; Αν μη τι άλλο, να δούμε αν είναι όντως συμφέρουσα η προσφορά ή αν υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος. Έτσι όπως γίνεται, θυμίζει προωθητική ενέργεια της "Ευρ***κής Πίστης", αλλά και του ίδιου του… Δημάρχου. Είναι γνωστή η δημοφιλία σας, είναι γνωστές οι βαθιές διασυνδέσεις σας, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν είναι ανάγκη να τις προβάλετε ο ίδιος, γιατί με αυτόν τον τρόπο βλάπτετε το προφίλ σας.

Ο κ. Χατζηδάκης στο σημείο εκείνο σχολίασε: «Άσε με να ανησυχώ εγώ γι’ αυτό», για να ακούσει τον κ. Μπίτσικα να του ζητά να μην τον ειρωνεύεται.

«Μην ειρωνεύεστε σας παρακαλώ. Πρόσφατα βρέθηκα στην Αγγλία, σε μια μεγάλη πόλη που είχα την ευκαιρία να την περπατήσω. Πήγα κι από το Δημαρχείο… Τα λέω αυτά γιατί, κοκορευόμαστε εμείς οι Έλληνες ότι βρήκαμε τη Δημοκρατία -και πράγματι τη βρήκαμε- όταν μετά όμως την κατήργησε ο Καίσαρας επί Ρωμαϊκής εποχής και ήρθε μετά ο Μεσαίωνας και λοιπά και λοιπά, οι Εγγλέζοι την έφεραν ξανά πίσω, με τον Κρόμγουελ τον 17ο αιώνα που επέβαλε στον Βασιλιά το πρώτο Σύνταγμα».

«Οι γεννήτορες της νέας Δημοκρατίας δε λένε πουθενά σε πινακίδες στους Δρόμους, τα Μουσεία ή τα Σχολεία, ‘ο Δήμαρχος’ ή ‘ο Δήμος’, αλλά λένε ‘the City Council’, δηλαδή το ‘Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης’…», κατέληξε ο κ. Μπίτσικας.

Ο κ. Χατζηδάκη το μόνο που αρκέστηκε να σχολιάσει ήταν: «Οι Εγγλέζοι δεν εφηύραν τη Δημοκρατία, την ομοφυλοφιλία εφηύραν», για να προκαλέσει τα γέλια μικρής (ευτυχώς) μερίδας Συμβούλων.

Τα σχόλια δικά σας…

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου