Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ραδιόφωνο - Φίλης: Η συμφωνία θα είναι συμβατή με τον πυρήνα του προγράμματός μας

Την πεποίθησή του ότι την επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές θα ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος
του κόμματος, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη.

Ο κ. Φίλης ανέφερε δυο θεμελιώδεις λόγους για τους οποίους, όπως είπε, η συμφωνία θα είναι συμβατή με τον πυρήνα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτον, θα επιτρέπει τον «σταδιακό απεγκλωβισμό από τη λιτότητα» και, δεύτερον, θα έχει αναπτυξιακό ορίζοντα.


«Είναι δύσκολη πορεία, αλλά πάντως πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση» εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε:

«Εάν βρισκόμασταν κάτω από ασφυκτικό εκβιασμό, για να υποχωρήσουμε από την εντολή που λάβαμε στις 25 Ιανουαρίου, το λόγο θα τον είχε ο λαός».

Μιλώντας για την παρούσα φάση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, ο κ. Φίλης προσδιόρισε ως ένα εμπόδιο τις διιστάμενες απόψεις και τις διαφωνίες που εκδηλώνονται στις τάξεις των πιστωτών.

Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του για την τελική έκβαση, τονίζοντας πως όλοι αντιλαμβάνονται ποιες συνέπειες θα είχε στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στην παγκόσμια, κάποιο «ατύχημα» στο «ελληνικό ζήτημα».

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου