Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι: Ο δήμαρχος Αλίμου συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό του κατήφορο!

Λεπτομέρεια από πορτραίτο του Λουδοβίκου ΙΔ’
(Hyacinthe Rigaud, 1701)
Εντελώς αιφνιδιαστικά, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (17/6), ο κ. Κονδύλης πρότεινε τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου μας, ύψους 7 εκατ. €, στην τράπεζα ATTIKA BANK. Προχώρησε, μάλιστα, και στην άμεση εκτέλεση της απόφασης, που πάρθηκε με ισχνή πλειοψηφία…

Ο δήμαρχος δεν είχε ενημερώσει νωρίτερα ούτε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ούτε καν τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την πρόθεσή του να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου. Σχετικά, δεν είχε ενημερωθεί ούτε καν η Οικονομική Επιτροπή.

Στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Κονδύλης δεν κατέθεσε σε συζήτηση καμία γραπτή εισήγηση. Ενημέρωσε μόνο προφορικά για τις προσφορές που πήρε από τράπεζες, ύστερα από “έρευνα” που έγινε άγνωστο από ποιους, και ανακοίνωσε τη δική του απόφαση να μεταφέρει τα χρήματα στην ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ, σε υποκατάστημα μάλιστα που βρίσκεται έξω από τα όρια του Αλίμου.


Η δημοτική κίνηση ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι καταγγέλλει όλες τις παραπάνω ενέργειες του δημάρχου. Ο δήμαρχος όφειλε, σύμφωνα με τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να προχωρήσει σε διαδικασία διαγωνισμού με κλειστές προσφορές, οι οποίες να ανοιχτούν ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου. Η μεταφορά των διαθεσίμων, ως εκ τούτου είναι εντελώς παράνομη ενέργεια!

Ο δήμαρχος Αλίμου προσβάλλει βάναυσα τους θεσμούς του Δήμου. “Ξεχνά” ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι όργανο διοίκησης του Δήμου και ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του αλιμιώτικου λαού, δικαιούνται να γνωρίζουν αν μη τι άλλο πού θα βρίσκονται τα χρήματα του Δήμου.


Με ποια κριτήρια επέλεξε ο δήμαρχος τη συγκεκριμένη τράπεζα; Μοναδικό κριτήριο επιλογής μιας τράπεζας μπορεί είναι το επιτόκιο; Για ποιον λόγο το δημοτικό συμβούλιο και η Οικονομική Επιτροπή κρατήθηκαν μακριά από την “έρευνα” και ποια, τελικά, είναι τα “ψιλά γράμματα” της συμφωνίας, που κανείς μας δεν γνωρίζει; Πώς μεταφέρθηκαν και πώς θα κατατίθενται με απόλυτη ασφάλεια εφεξής καθημερινά τα χρήματα του δήμου σε υποκατάστημα στον Άγ. Δημήτριο;Μακρύς ο κατάλογος των ερωτημάτων και πέφτουν πια βαριά σαν σκιά στη λειτουργία του Δήμου μας.

Με τις ενέργειες αυτές καταδεικνύεται ότι ο δήμαρχος Αλίμου αντιλαμβάνεται τον Δήμο σαν τον ιδιωτικό του χώρο, τα δε χρήματα του Δήμου, χρήματα όλων μας, σαν δικά του χρήματα που μπορεί να τα “σηκώνει” από μία Τράπεζα και να τα “πηγαίνει” σε άλλη…


Η δημοκρατική και διαφανής λειτουργία του Δήμου μας παραβιάζεται με πρωτοφανή τρόπο. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του κ. Κονδύλης δείχνει να μην έχει τελειωμό…

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου