Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

«Όχι στη λιτότητα» διαμηνύουν την Κυριακή, το Σύνταγμα και άλλες ευρωπαϊκές πλατείες!

Το Σύνταγμα είναι «έτοιμο» να ξαναγίνει τόπος συνάντησης ανθρώπων που διεκδικούν αξιοπρέπεια και καλύτερη ζωή, στον αντίποδα φιλομνημονιακών κινητοποιήσεων
τύπου «κατσαρόλας» (ή… ακριβών «Ρόλεξ»), οι οποίες προπαγανδίζονται μέσω tweet της… Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ένα 24ωρο πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, των Βρυξελλών, αποφασίζει να μιλήσει η άλλη Ευρώπη. Η Ευρώπη της εργασίας, του μόχθου, της αλληλεγγύης. Συγκέντρωση στο Σύνταγμα (στις 7.30μμ) και διαδηλώσεις σε πλήθος ευρωπαϊκών πόλεων, καθιστούν ξεχωριστή, αυτήν την Κυριακή.

Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ, καθώς και ομοσπονδίες εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Συμμετέχουν συνδικαλιστικοί φορείς και κινήσεις. Από πλευράς πολιτικών φορέων, σε συμμετοχή καλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αλληλεγγύης κορυφώνεται, αύριο, λοιπόν. Στις ίδιες τις Βρυξέλλες, μια πόλη που έχει καταγραφεί στη λαϊκή συνείδηση ως «καρδιά» της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και «μυϊκό σύστημα» επιβολής μονεταριστικών, νεοφιλελεύθερων, κοινωνικά βάρβαρων επιλογών, πλήθος οργανώσεων και κινήσεων δηλώνουν συμμετοχή στην πορεία στήριξης του ελληνικού λαού και αποδοκιμασίας της λιτότητας.


Η κινητοποίηση στις Βρυξέλλες θα αρχίσει στις 13.30 στη Gare Centrale. Συναυλίες και εκθέσεις θα καλωσορίσουν την πορεία στις Place de l’Albertine, στις 15.00.
Εκδηλώσεις, πορείες και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Λουξεμβούργο, Φραγκφούρτη, Άμστερνταμ, Βερολίνο, Μόναχο, Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Δουβλίνο, Βρυξέλλες, Βιέννη, Όσλο.


Το Σύνταγμα ξαναγίνεται πλατεία αξιοπρέπειας και διεκδίκησης...

«Δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα λιτότητας, η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της», αξιώνουν συνδικάτα και φορείς που δηλώνουν συμμετοχή στην κυριακάτικη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος. Μιας πλατείας «έτοιμης» να ξαναγίνει τόπος συνάντησης ανθρώπων που διεκδικούν αξιοπρέπεια και καλύτερη ζωή, στον αντίποδα «φιλο- μνημονιακών» κινητοποιήσεων τύπου «κατσαρόλας» (ή … ακριβών «Ρόλεξ»), οι οποίες προπαγανδίζονται μέσω tweet της… Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δανειστές συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα και τον ελληνικό λαό λες και δεν έγιναν εκλογές στις 25 Γενάρη», αναφέρει το ΜΕΤΑ , το οποίο καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της Κυριακής και την κυβέρνηση «να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, απορρίπτοντας διλήμματα και εκβιασμούς».

Σε ανάλογο μήκος κύματος, η ΑΔΕΔΥ καλεί στη συγκέντρωση «για να αποτραπούν τα μέτρα λιτότητας» .

«Καλούμε την κυβέρνηση να μην υποκύψει» τονίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό της επειδή «η κυβέρνηση δεν προχωρά στην τήρηση και εφαρμογή των δικών της εξαγγελιών, των δικών της δεσμεύσεων απέναντι στον ελληνικό λαό».

«Η αλληλεγγύη και η ισχυρή λαϊκή υποστήριξη θα δώσει την καλύτερη απάντηση στην σύγκρουση μεταξύ της δικής μας πλευράς και της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής ελίτ» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απευθύνει και κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση, στο Σύνταγμα.

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Είναι πλέον προφανές πως στόχος των «θεσμών» είναι να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση, στέλνοντας ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό, αλλά και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, ότι η λιτότητα είναι αδιαμφισβήτητη.

Γνωρίζουμε πως για τα συμφέροντα του κεφαλαίου η λιτότητα κατέχει οργανική θέση, καθώς αποτελεί το εργαλείο τους για τη μαζική υποτίμηση του κόσμου της εργασίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την επικράτηση των αγορών και της λογικής του κέρδους παντού.

Συνεπώς, η διαπραγμάτευση είναι στην ουσία η σύγκρουση δύο κόσμων. Από τη μία μεριά ο κόσμος του κεφαλαίου, ελληνικού ή ξένου, που μάχεται για την επιβίωση της λιτότητας, αδιαφορώντας για την κοινωνική καταστροφή που προκαλεί, αλλά και για την ουσιαστική κατάλυση της δημοκρατίας, με την αψήφηση της σαφέστατης εντολής της 25ης Γενάρη.

Από την άλλη μεριά είμαστε εμείς, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία. Έχει έρθει η ώρα να βγούμε μπροστά και να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, να έρθουμε σε οριστική ρήξη με τη λιτότητα, να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα πορεία που θα μεριμνά για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολλών. Μαζί με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, που θα βρίσκονται επίσης στους δρόμους αυτές τις μέρες, να φωνάξουμε «ως εδώ!».

Δεν μπορούμε πλέον να αρκεστούμε στο ρόλο του θεατή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να απαιτήσουμε να γίνει σεβαστή η λαϊκή βούληση. Να ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος της ΔΕΘ και των προγραμματικών εξαγγελιών της κυβέρνησης, που ενισχύουν τη θέση του δικού μας κόσμου και μας κάνουν πιο δυνατούς στη σύγκρουση με το νεοφιλελευθερισμό. Να απαιτήσουμε τώρα ένα «μνημόνιο για τους πλούσιους», για να πληρώσουν για την κρίση όσοι τη δημιούργησαν. Να απαιτήσουμε να μην πληρωθεί καμία δόση προς τους δανειστές, χωρίς συμφωνία που να σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού.

Κανένα βήμα πίσω, κανένας εκβιασμός!

Η νεολαία δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη συνέχιση της λιτότητας που προσπαθούν να επιβάλλουν οι «θεσμοί». Μονάχα περισσότερη ανεργία, απαξίωση και μετανάστευση. Η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και η επιβίωση της ενιαίας ευρωζώνης με λιτότητα για όλους και δημοκρατία για κανέναν, δεν μπορεί να περάσει πάνω από τις δικές μας ζωές.

Όλες και όλοι την Κυριακή στις 19.30 στο Σύνταγμα.
Ρήξη με τη λιτότητα τώρα!

Το δικό μας όριο είναι οι ζωές μας, οι ανάγκες μας, το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε για όσα μας αφορούν, η αξιοπρέπειά μας!»

Πηγή: www.stokokkino.gr

Διαβάστε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου