Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα απαλλοτριώσει την Υδρούσα;

Μετά από σιωπή μηνών για τους χειρισμούς σχετικά με την υπόθεση αξιοποίησης της Υδρούσας, η δημοτική αρχή Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
αποκάλυψε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες της.

Η σπουδαιότερη κίνηση βεβαίως, είναι η πρόβλεψη στην αναμόρφωση προϋπολογισμού που συζητήθηκε να απαλλοτριώσει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης τη νήσο Υδρούσα.

Για το σκοπό αυτό διέθεσε ποσό 250.000 ευρώ. Και αν φαίνεται μικρό, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξήγησε ότι σήμερα η αντικειμενική αξία του νησιού ανέρχεται σε μόλις 524.000 ευρώ.

Με δεδομένο ότι το νησί έχει περιβαλλοντικούς και αρχαιολογικούς περιορισμούς, οι νομικοί του Δήμου εκτιμούν ότι το ποσό που θα απαιτηθεί για την απαλλοτρίωσή του από τον Δήμο θα ανέρχεται στο 60% περίπου της αντικειμενικής αξίας, εξ ου και το χαμηλό ποσό. Βέβαια, η απαλλοτρίωση θεωρείται ένα μόνο -και μάλλον το ύστατο- από τα όπλα που άμυνας που διαθέτει ο Δήμος.

Η συζήτηση προκλήθηκε ύστερα από νέα ερώτηση του Δημοσθένη Δόγκα για τις εν κρυπτώ και παραβύστω ενέργειες της διοίκησης, την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματίες της Υδρούσας διαφημίζουν ανενόχλητοι τα σχέδιά τους.

Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, η Κατερίνα Λάσπα, σύζυγος του επιχειρηματία που έχει υπενοικιάσει για 25 χρόνια το νησί, εμφανίστηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 όπου εξέθεσε τα σχέδια αξιοποίησης. Εκεί μεταξύ άλλων είπε ότι φέτος σκοπεύει να αναπτύξει στην παραλία της Υδρούσας ομπρέλες και καθίσματα και να παρέχει φαΐ και ποτό από ένα πλωτό μπαρ. Για το δε μέλλον, τόνισε ότι σχεδιάζεται η κατασκευή θεάτρου 500 θέσεων για συναυλίες αλλά και η οικοδόμηση εκκλησίας.

Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε ότι η “επένδυση αυτή βρίσκεται ante portas” και μάλιστα, επέρριψε ευθύνες σε ανώτατα κυβερνητικά στελέχη προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “δεν είναι συνοδοιπόροι μας”.

Το αίτημα για δημοσιοποίηση πάντως των στοιχείων εισακούστηκε και έτσι κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να έχει πρόσβαση στον ογκώδη πλέον φάκελο της υπόθεσης.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχει συναντηθεί για το θέμα της Υδρούσας με τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και καθώς και με άλλους κυβενρητικούς παράγοντες, όπως ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας. Για το πρωί της Πέμπτης ήταν κανονισμένο ραντεβού με τον Δασάρχη Πειραιά.

Σύμφωνα μάλιστα με συνεργάτες του Δημάρχου, η δημοτική διοίκηση έχει ακόμη “κρυφά χαρτιά” σε αυτή την παρτίδα πόκερ με τους επενδυτές, που θα αποκαλυφθούν εφόσον απαιτηθεί.

δημοσιεύτηκε στον Παλμό Γλυφάδας
Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου